Treceți la conținutul principal

Darul lui Dumnezeu

Cornelia Rada

Vacanţele de vară petrecute la ţară erau pline de veselie pentru că ea era acolo, la bunica, şi împreună cu surioara ei îmi umpleau zilele de bucurie şi veselie, alături de toţi oamenii dragi din satul de poveste din care m-am întors de curând...
Pe Cornelia a binecuvântat-o Dumnezeu cu multe daruri.
Cornelia e o gospodina minunată, coase, găteşte cu drag pentru familia ei dar şi pentru evenimente deosebite din viaţa prietenilor care apelează la ea pentru că ştiu că se pot baza pe ea, nu se dă în lături de la nicio muncă binecuvântată de Dumnezeu, se ocupă cu multă dragoste, împreună cu soțul ei, de cei doi copilaşi pe care i i-a dăruit Dumnezeu, are mereu o vorba înţeleaptă pentru fiecare din cei care îi cer un sfat, şi...ei bine, despre un dar anume am să încep acum să vă vorbesc.
Totul a început în luna martie, când a realizat două felicitări. Apoi a început să creeze tot mai multe astfel de modele şi să facă tablouri. Creativitatea ei debordantă se vede în toate tablourile ei. Ideile îi vin şi noaptea în somn.
Cornelia pune din frumuseţea sufletului ei în tablourile minunate pe care le creează, acestea fiind şi o modalitate de exprimare. Pe mine m-a lăsat fără grai când am vazut tablourile:)


În adolescenţă mi-a spus odată, înainte de culcare, o poezie-poveste fantastică de vânătoare, "Mistreţul cu colţi de argint", de Ştefan Augustin Doinaş, cu atâta farmec, încât cuvintele prindeau viaţă înaintea mea. În noaptea aceea am adormit cu gândul la prinţul din Levant şi la misteriosul mistreţ cu colţi de argint. Acum m-am culcat cu gândul la florile pe care le-a pus cu atâta măiestrie în tablourile ei.
E verişoara mea:)
Vă invit să vizitaţi blogul ei: http://corneliarada.blogspot.com/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.