Treceți la conținutul principal

Darul lui Dumnezeu

Cornelia Rada

Vacanţele de vară petrecute la ţară erau pline de veselie pentru că ea era acolo, la bunica, şi împreună cu surioara ei îmi umpleau zilele de bucurie şi veselie, alături de toţi oamenii dragi din satul de poveste din care m-am întors de curând...
Pe Cornelia a binecuvântat-o Dumnezeu cu multe daruri.
Cornelia e o gospodina minunată, coase, găteşte cu drag pentru familia ei dar şi pentru evenimente deosebite din viaţa prietenilor care apelează la ea pentru că ştiu că se pot baza pe ea, nu se dă în lături de la nicio muncă binecuvântată de Dumnezeu, se ocupă cu multă dragoste, împreună cu soțul ei, de cei doi copilaşi pe care i i-a dăruit Dumnezeu, are mereu o vorba înţeleaptă pentru fiecare din cei care îi cer un sfat, şi...ei bine, despre un dar anume am să încep acum să vă vorbesc.
Totul a început în luna martie, când a realizat două felicitări. Apoi a început să creeze tot mai multe astfel de modele şi să facă tablouri. Creativitatea ei debordantă se vede în toate tablourile ei. Ideile îi vin şi noaptea în somn.
Cornelia pune din frumuseţea sufletului ei în tablourile minunate pe care le creează, acestea fiind şi o modalitate de exprimare. Pe mine m-a lăsat fără grai când am vazut tablourile:)


În adolescenţă mi-a spus odată, înainte de culcare, o poezie-poveste fantastică de vânătoare, "Mistreţul cu colţi de argint", de Ştefan Augustin Doinaş, cu atâta farmec, încât cuvintele prindeau viaţă înaintea mea. În noaptea aceea am adormit cu gândul la prinţul din Levant şi la misteriosul mistreţ cu colţi de argint. Acum m-am culcat cu gândul la florile pe care le-a pus cu atâta măiestrie în tablourile ei.
E verişoara mea:)
Vă invit să vizitaţi blogul ei: http://corneliarada.blogspot.com/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…