Treceți la conținutul principal

Defragmentarea pe intelesul meu

sau de ce merge greu laptopul/calculatorul :)

Fratele meu desfăcea orice maşinuţă sau aparat pe care îl primea cadou când era mic ca să ştie, să înteleagă, cum funcţionează. Setea asta de a şti, de a cunoaşte există şi acum, a citit mult, a studiat mult şi daca e ceva ce nu cunoaşte, stie unde să caute informaţia. E pasionat de desen, de programe de calculator, de psihologie si de maşini. Când se întâmpla ceva cu laptopul meu, ştiu pe cine să sun:)
Când ne întâlnim, se sperie de multe ori de ceea ce descoperă în laptopul meu, şi primesc certarea frăţească:
Ei, da`ce-i aici la tine, nu ai dat defragmentare, când ai dat ultima oară update la antivirus... etc ?
Ei, îmi iau carnețelul şi îmi notez cuminte ce îmi spune:)
Partea cu defragmentarea mi-era greu de înţeles. Până într-o zi când mi-a explicat, aşa...pe înţelesul meu:
"De fiecare dată când lansăm o aplicatie, indiferent cum se numeste ea (Messenger, Office, Winamp, etc.), calculatorul folosește anumite fișiere și documente necesare rulării optime. În timp, aceste fișiere nu se mai găsesc în locul inițial (pe hard un document poate fi rescris de nenumarate ori, în diverse locuri). Prin urmare, este nevoie de rularea unei aplicații pentru restabilirea ordinii inițiale a fișierelor - defragmentare.
Ai o bibliotecă mare, cu multe cărţi. Când te interesează ceva, iei o carte din bibliotecă, citeşti ce te interesează şi o pui deoparte. Iei altă carte, iar citeşti din ea, apoi iei alte cărţi din bibliotecă, le rasfioeşti şi nu le mai pui înapoi. După un timp, când ai nevoie de ceva, e greu să mai găseşti ce îţi trebuie, cărţile nu mai sunt aşezate frumos pe rafturi în bibliotecă, ci sunt puse alături. Când pun în aplicaţie defragmentarea, cărţile sunt luate şi puse înapoi în raft. Din nou le poţi găsi cu uşurinţă. "
Deci asa...:)

Luci, fratele meu drag şi unicul :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.