marți, 20 iulie 2010

Hiding Victoria (2006)

Un film despre puterea iertării- cheia spre viaţă.
www.hidingvictoria.com

La numai 22 de ani, Victoria Walker are "la activ" o condamnare iar judecătorul îi dă de ales între a-şi lua o slujbă sau a merge la închisoare. Din cauza atitudinii şi a comportamentului ei, Victoria nu îşi poate găsi un loc de muncă, în afară de cel de ajutor al unei bogate doamne în vârstă din Palm Beach, Althea Jaffery, în vârstă de 70 de ani. În mod uimitor, doamna o îndrăgeşte pe Victoria şi o angajează pe loc, marcând astfel începutul unei prietenii cu profunde transformări în viaţa fiecăreia dintre cele două femei care aparent nu au absolut nimic în comun.
Iubirea necondiţionată pe care doamna i-o ofera tinerei fete îi deschide acesteia inima şi îi destăinuie trecutul ei dureros, victima unui abuz, după moartea mamei ei, tatăl lăsând-o într-o seara în grija unui unchi care o abuzează. Tânăra îi spune bătrânei că a fugit de acasă şi a ajuns să traiască pe străzi, sa se prostitueze.

Ce m-a uimit a fost că nimeni din cei din jur nu i-a spus nimic despre faţa ei tatuată. De fapt, nu se vedea aşa de cei din jur, acestea erau rănile ei din suflet şi trup şi le purta pe chipul ei.
Pentru a fi un film "politic corect" apare un cuplu de homosexuali, prietenii şi vecinii bătrânei.

Bătrâna îi vorbeşte tinerei despre importanţa iertării, având şi ea, la rândul ei, multe de iertat, şi îi daruieşte o Biblie. Tânăra o va citi mai târziu, iniţial o aruncă pe jos...
Treptat se dezvăluie şi rana bătrânei, o iubire din tinereţe în urma căreia se naşte un copil. Copilul i-a fost luat şi dat altei familii, lasând în inima ei o rană adâncă.
Cele două se afla în realitate în acelaşi moment al vieţii, cel în care descoperă că iertarea este vindecătoare, este vitală.
Tânăra merge în final la mormântul unchiului ei şi îl iartă. În acel moment îi dispar tatuajele de pe faţă (ura acumulată în suflet din cauza durerii), semn că rana din inima ei s-a vindecat.
Aici o puteti vedea fără tatuaje.

Un film pe care l-am vazut mai demult la TV, nu ştiu dacă e de găsit pe dvd, dar merită văzut, în caz că îl găsiţi.


[edit]
Filmul poate fi descarcat de aici: http://www.filme123.com/filme/2006/hiding-victoria/

Niciun comentariu: