Treceți la conținutul principal

Hiding Victoria (2006)

Un film despre puterea iertării- cheia spre viaţă.
www.hidingvictoria.com

La numai 22 de ani, Victoria Walker are "la activ" o condamnare iar judecătorul îi dă de ales între a-şi lua o slujbă sau a merge la închisoare. Din cauza atitudinii şi a comportamentului ei, Victoria nu îşi poate găsi un loc de muncă, în afară de cel de ajutor al unei bogate doamne în vârstă din Palm Beach, Althea Jaffery, în vârstă de 70 de ani. În mod uimitor, doamna o îndrăgeşte pe Victoria şi o angajează pe loc, marcând astfel începutul unei prietenii cu profunde transformări în viaţa fiecăreia dintre cele două femei care aparent nu au absolut nimic în comun.
Iubirea necondiţionată pe care doamna i-o ofera tinerei fete îi deschide acesteia inima şi îi destăinuie trecutul ei dureros, victima unui abuz, după moartea mamei ei, tatăl lăsând-o într-o seara în grija unui unchi care o abuzează. Tânăra îi spune bătrânei că a fugit de acasă şi a ajuns să traiască pe străzi, sa se prostitueze.

Ce m-a uimit a fost că nimeni din cei din jur nu i-a spus nimic despre faţa ei tatuată. De fapt, nu se vedea aşa de cei din jur, acestea erau rănile ei din suflet şi trup şi le purta pe chipul ei.
Pentru a fi un film "politic corect" apare un cuplu de homosexuali, prietenii şi vecinii bătrânei.

Bătrâna îi vorbeşte tinerei despre importanţa iertării, având şi ea, la rândul ei, multe de iertat, şi îi daruieşte o Biblie. Tânăra o va citi mai târziu, iniţial o aruncă pe jos...
Treptat se dezvăluie şi rana bătrânei, o iubire din tinereţe în urma căreia se naşte un copil. Copilul i-a fost luat şi dat altei familii, lasând în inima ei o rană adâncă.
Cele două se afla în realitate în acelaşi moment al vieţii, cel în care descoperă că iertarea este vindecătoare, este vitală.
Tânăra merge în final la mormântul unchiului ei şi îl iartă. În acel moment îi dispar tatuajele de pe faţă (ura acumulată în suflet din cauza durerii), semn că rana din inima ei s-a vindecat.
Aici o puteti vedea fără tatuaje.

Un film pe care l-am vazut mai demult la TV, nu ştiu dacă e de găsit pe dvd, dar merită văzut, în caz că îl găsiţi.


[edit]
Filmul poate fi descarcat de aici: http://www.filme123.com/filme/2006/hiding-victoria/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…