Treceți la conținutul principal

Sublimul suferintei - Mărturii de Gheorghe PetreușDespre suferință; Despre cum poate aduce la credința în Dumnezeu multa suferință.
"Poți să ai toată lumea la picioare, tot ce dorești, fără Dumnezeu ești doar o fărâmă de țărână."
Mărturii de Gheorghe Petreuș, autorul cărții "Sublimul suferinței"

Comentarii

Eugen Ion a spus…
Cum oare este posibil ca o astfel de postare a unui astfel de sublim subiect sa aiba 0 (zero) comentarii????
Ramona a spus…
Draga Eugen Ion,
postarea e de putina vreme pusa pe blog.
Apoi...unii oameni vin, citesc, vizualizeaza, asculta si trec mai departe, unii lasa un comentariu, altii sufera in tacere sau se bucura in tacere...
Daca cineva doreste sa lase un cuvant, e bine, daca nu, asta e.
:)
sanatate si bucurie de la Domnul iti doresc.
Doamne, ajuta!
alina villanova a spus…
De fiecare data cand citesc ceva despre Dl. Petreus, ma impresioneaza pana la lacrimi. Credinta, determinarea, forta dansului sunt uimitoare... Dumnezeu sa il ocroteasca in continuare si sa il intareasca!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.