Treceți la conținutul principal

Sufletul nostru e mort fara harul lui Dumnezeu!

În interiorul meu se dă o luptă foarte puternică între bine și rău, nu știu cum să fac să câștige binele

Vă rog, maica Siluana, să-mi răspundeți și mie la întrebări, pentru că am mare nevoie de sfaturile dumneavoastră. V-am mai scris, dar acum am alte nelămuriri. În ceea ce mă privește pe mine, necredincioasă fiind mă rog, dar am impresia că niciodată nu mă rog cât trebuie și cum trebuie. V-am explicat data trecută care este motivul pentru care nu mai am credința așa de puternică. Simt că în interiorul meu se dă o luptă foarte puternică între bine și rău, nu știu cum să fac să câștige binele. Deși eu vreau să fac bine, de multe ori fac rău fără să-mi dau seama, poate chiar înainte de a gândi. De ce se întâmplă așa? De ce uneori sunt practic controlată...? Credeți că ar fi bine să citesc Biblia? Și de ce? Numai când văd că e groasă cu filele subțiri mă cam ia lenea, așa că niciodată nu am deschis-o. Parcă ceva din mine mă îndreaptă spre ea să o citesc ca și cum ar fi un manual care te învață cum să trăiești pe acest pământ și cum să te ferești de păcate. Gândurile acestea și dorința de a vedea ce conține această carte sfântă sunt spulberate de acea lene pe care nu o înțeleg. De unde vine acea lene? Cum să scap de ea? Aș putea să vă consider profesoara mea, sau cel puțin o prietenă? Pentru că ceva din mine mă îndreaptă spre dumneavoastră.
Vă mulțumesc!!!!

Cu dragoste, o păcătoasă de neiertat,
Alexandra

*
Fetița mea dragă

Lenea e unul din uriașii vrăjmași ai mântuirii omului, alături de „ignoranță” și „uitare”! Dacă asculți de sugestiile acestei împotriviri, vei continua să suferi uimindu-te că faci răul pe care nu-l dorești în loc de binele pe care îl dorești.
Sufletul nostru e bolnav, Copile drag! E mort, fără harul lui Dumnezeu! Mort! Viața lui e Dumnezeu, e harul Lui, acea energie necreată care vine de la El în noi și ne face vii! Dar vrăjmașul omului, diavolul, oferă plăceri ieftine, amânări, argumente de împotrivire, pentru că ne vrea doar niște ființe biologice, vrea să ne mâne la rău ca pe niște dobitoace!
Când vei deveni conștientă cât de rău îți face tot ce te împiedică să fii cu Dumnezeu, te vei cutremura și vei deveni harnică și hotărâtă cu orice preț! Acum ești ca o somnambulă!
Trezește-te!
Așa ne spune și Apostolul: Treziți-vă, cei ce dormiți și nu fiți morți! Și Hristos vă va lumina pe voi!
Iar Domnul striga la tânărul mort: Ție îți spun, tinere: scoală-te!
Sus, Alexandra! Numai tu poți să te trezești și să alegi să fii cu Cel ce este Viața și ne mântuiește de rău!

Cu drag și încredere,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.