sâmbătă, 18 decembrie 2010

Cartea "Marturisitorii", minuni, marturii, repere

Editura Lucman a publicat volumul "Mărturisitorii", închinat Sfinților Închisorilor. Cartea a apărut cu binecuvantarea Înalt Preasfințitului Justinian Chira.
Volumul conţine relatări ale unor minuni săvârşite de noii mucenici de la Aiud, precum şi materiale legate de cinstirea sfinţilor închisorilor.  Speram ca volumul sa înmulțească în rândul credincioșilor evlavia fata de Sfinții Mărturisitori din temnițele comuniste. (Ciprian Voicila)
 *

 "Toţi aceştia care au pătimit în închisori au fost mielul de jertfa pentru iertarea păcatelor poporului român. Ei au fost aruncaţi în gura celor fără de Dumnezeu, ca să ispăşească păcatele noastre, ale tuturor. Ei s-au jertfit pentru noi. Şi chiar dacă acuma se pune problema ca să fie trecuţi în rândul sfinţilor, ei nu trebuie să fie trecuţi în rândul sfinţilor.
Ei sunt sfinţi, prin sacrificiul lor. Oficial, pe dumneavoastră... vă admir şi vă binecuvântez şi mă bucur că vă luptaţi să fie trecuţi din puşcării în Sinaxare, în rândul sfinţilor. Adică să fie şi oficial trecuţi, recunoscuţi, declaraţi sfinţi. Dar ei sunt, de fapt, sfinţi. Ei s-au sfinţit, s-au sanctificat
..."

ÎPS. Arhiepiscop Justinian Chira al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului
 

Puteţi descărca în întregime cartea "Mărturisitorii" de pe site-ul www.sfintii-inchisorilor.ro .

Niciun comentariu: