Treceți la conținutul principal

Ajutor

Maică, am o mare problemă!
Acum un an de zile o fată s-a îndrăgostit de "mine". Frecventam un site și ea a crezut că sunt bărbat. M-a amuzat ideea și am continuat "jocul". M-am dat drept bărbat și m-am jucat cu sentimentele ei.
Când era vorba să o sun sau să ne întâlnim, găseam tot felul de pretexte să mă scuz că nu pot.
Acum ea și-a dat seama că am mințit-o și că am manipulat-o. Mi-a zis că am distrus-o în timpul acestui an, că nu mai e omul de dinainte...

Maică, ce să fac? A început de la o glumă și lucrurile au devenit serioase...
Nu știu cum să o fac să nu mai sufere...
Ea încă are impresia că eu sunt bărbat...

N-am vrut să fie așa...

Sărut mâna!

*
Draga mea Copilă
Mulțumesc mult că mi-ai scris despre problema ta. Nădăjduiesc să pornim de la ea și să dăm o mână de ajutor atât victimelor cât și „prădătorilor fără voie” de pe internet.
Mai întâi, tu, copila mea, ca prădător.
Tu ai primit o lecție care, sper, îți va fi de folos ca să înțelegi că e în tine o putere de manipulare și că nu ești conștientă de nocivitatea ei până nu vezi suferința celuilalt. Dacă vei continua vei ajunge să nu mai simți ce simte celălalt și vei deveni dependentă de plăcerea de a manipula. Slavă Domnului că încă nu e cazul. Acum să te spovedești curat și să te rogi mult pentru ca Domnul să te ierte și să o ajute pe victima ta.
Apoi, să cauți ce anume te împinge la astfel de manipulări. Ce frustrări ai? De ce suferințe fugi făcând asta? Nimeni nu se amuză pe pielea cuiva dacă nu are o suferință pe care o neagă, o ascunde pentru că nu are curajul să o înfrunte, să o traiască onest și integral.

Apoi, ea, victima ta. Ea a primit la rândul ei o lecție dură, dar salvatoare. Văzând cât de ușor își poate vinde sufletul în necunoscut, va învăța să și-l prețuiască și să-și trăiască suferințele și neliniștea inerentă vieții fără a se „îmbăta cu apă rece”. Ce a trăit și trăiește ea nu e iubire, ci amăgire și poate folosi această durere ca leac împotriva tendinței de a se amăgi și ca început bun pe calea vieții asumate în toate dimensiunile ei. Durerea de acum poate fi o naștere la o viață mai adevărată dacă o va trăi în Domnul și cu responsabilitate. Dacă nu... va găsi „alt prădător” și se va instala cu plăcere în rolul de victimă perpetuă pentru a scăpa de durerile „Căii celei strâmte” către Bucuria pe care nu o mai poate lua nimeni de la noi!
Doamne, miluiește-ne pe noi, și pe toată lumea Ta!
Cu drag și nădejde,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.