Treceți la conținutul principal

Dumnezeu nu ne împlinește dorințele!

De ce sunt dorințele mele împotriva voii lui Dumnezeu?
*
Fetiţa mea draga

Dumnezeu nu ne împlinește dorințele! Dumnezeu ne-a dăruit prin creație capacitatea de a dori și de a ne împlini dorințele! Prin harul pe care îl obții de la Domnul în Biserică, ai noi și noi puteri ca să dorești și să-ți împlinești dorințele. Dacă ele nu ți se împlinesc, nu e vina lui Dumnezeu. Poate dorințele tale sunt în contradicție cu dorințele celorlalți, poate aștepți să facă altcineva ce ține de tine, poate ceri să apară „cineva” și să facă „ceva” pentru ca tu să te bucuri... Toate sunt propriile tale capcane și piedici în calea realizării dorințelor inimii tale. Poate dorințele sunt ale „capului”, ale ideii tale de „bine” și nu ale inimii... Poate ești închisă în tiparul unei „povești” scrise chiar de tine, care se termină „totdeauna rău” ...
Tu vei afla asta dacă vei încerca să te cunoști și să intri în armonie cu tine însăți și cu Dumnezeu, așa cum este El și nu cum ți-L imaginezi tu!
Ține minte: nici o dorință pe care nu ne-o putem împlini singuri nu e bună pentru că presupune așteptări sau pretenții de la ceilalți!
Și iarăși, nu uita: nu putem împlini nimănui nici o dorință, ci doar cererile sau așteptările sau pretențiile cuiva. Când cineva spune: îmi doresc să mă plimb cu tine și tu mergi să te plimbi cu el, el este cel ce-și împlinește dorința lui, iar tu, pe a ta. Aceea de a-i dovedi că ții la el, sau propria dorință de plimbare, sau dorința de a te bucura de prezența lui...
Și, mai mult, împlinirea dorințelor nu aduce bucurie, ci doar scurte satisfacții de moment. Uiți imediat și alergi după alte dorințe... Caută pe cineva din jurul tău căruia crezi tu că i se împlinesc dorințele și întreabă cât e de fericit?
Cred că a venit momentul să înveți să folosești harul pe care îl primești de la Domnul în Biserică pentru a învăța bucuria lui sfântă de a fi!
Ce bucurii ai tu?
Cât ești de conștientă de ele?
Ce vezi frumos în jurul tău?
Cât te bucuri de asta?
Pe cine iubești?
Pe cine slujești din dragoste de Dumnezeu?
Ce porunci împlinești cu bucurie?
Ce păcate îți plângi? Și cât te bucuri când reușești să nu faci un păcat cu ajutorul lui Dumnezeu?
Te rog să-ți faci un jurnal și să descrii, în fiecare zi, zece bucurii pe care le-ai trăit!
Te aștept cu drag și încredere,
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.