Treceți la conținutul principal

Recomandare film- The King's Speech (2010)


The King’s Speech (2010). Regia: Tom Hooper. Cu: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter.

*

Cum ar arăta lumea dacă, în locul ambiţioşilor fără scrupule, puterea ar fi deţinută de oameni buni ale căror complexe sunt ştiute? De unii care nu mai încearcă să pară altcineva decât sunt?

Nu putem afla răspunsul, de aceea ne lăsăm în voia poveştii:

A fost odată un fiu de rege care se bâlbâia. Nu era primul născut, nu urma să moştenească tronul şi, poate de aceea, nu fusese la fel de iubit ca fratele său. Crescuse tânjind după mai multă atenţie, după încurajări mai dese. Ajunsese deja bărbat, se însurase, dar continua să se bâlbâie stânjenitor în public, ca şi cum orice vorbă rostită l-ar fi dezbrăcat în faţa mulţimii. Dar asta nu-l făcea mai puţin curajos, nici mai puţin responsabil. Sub icniturile sale clocotea personalitatea unui adevărat rege…

Şi povestea continuă cu o soţie care crede în el şi cu un străin, cum altfel, care-l scoate dintre înecuri şi mânie. Iar istoria îl alege şi nu-i mai lasă loc de poticneli.

*

“The Kings’s Speech” e frumos şi atât de simplu. Puteţi să-l vedeţi împreună cu copiii, să descopere din vreme că nu e nici o ruşine să-ţi fie ruşine. Despre Colin Firth nu vă spun decât că ai vrea să fii acolo, să-l ajuţi, să-l salvezi, să iei asupra ta toate privirile care-l strivesc, să te faci punte peste bucăţile de frază care nu se mai întâlnesc, să treacă mai departe şi să le arate el lor. Că merită.

Mihnea Măruţă

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.