Treceți la conținutul principal

Nimic nu merge!

Laurenţiu Dumitru

Un amic, care lucreaza printr-o tara araba, in Emirate, imi povestea o situatie vis a vis de faptul ca avem tendinta de a spune ca nimic nu merge. Un coleg de-al sau, inginer, sef de lucrari la o fabrica ii spunea ca la o sedinta operativa, vine inginerul dispecer de exploatare si se vaita aluia de la reparatii ca nimic nu merge. La care tipul de la reparatii ii cere: fii mai explicit, ce anume nu merge, nu pot sa cred ca nu merge chiar nimic. La care dispecerul insista: Nimic, dom’le, nimic, nu intelegi? La care tipul de la reparatii se duce in instalatie, apuca maneta (anclansatorul principal) si decupleaza de la retea toata fabrica. Instantaneu, moare tot, tot. Bineinteles ca sar toti ca disperatii, ceea ce s-a oprit in cateva secunde se pornea, cu punerea in sincronizare a tuturor parametrilor, in… doua saptamani. Atunci tipul de la reparatii se intoarce catre dispecer si-i spune: Uite, asta inseamna nimic. Acum poti sa-mi spui si mie EXACT ce nu mergea?.
Ei bine, EXACTUL asta ne da noua bataie de cap, ne e mai la indemana sa zicem ca nimic nu e bun…
Pentru ca nu identificam problemele si generalizam la nesfarsit, ne lamentam, ne scandalizam si nu rezolvam nimic.
Spre exemplu, multi parinti spun despre copiii lor adolescenti ca nu-s buni de nimic…, ca-s niste haimanale…. Nu vad cele bune ale lor, desi, spune inspirat parintele Savatie Bastovoi intr-o carticica: Orice om tanjeste sa fie inteles, dar se simte inteles numai de cel care ii remarca si ii vorbeste de calitatile sale ascunse, pe care altii nu i le observa. Ma intreb si eu… cum sa te intelegi cu un tanar cand crezi, simti si spui ca e total dereglat!? Cand spui ca nu-i bun de nimic, cum sa mai ai ochi pentru calitatile lui ascunse?! Ar fi bine si de dorit sa cautam ceea ce e bun in fiecare, nu poate fi cineva 100% rau… Sa cautam cele bune… Spune in slujba inmormantarii: Chipul slavei tale celei negraite sunt, desi port ranile pacatelor.
Dumnezeu care stie toate are timp si rabdare si va arata fiecaruia cum sa separe cele bune de cele rele. Vai noua, sa nu inchidem noi portile raiului altora si sa nu intram nici noi… Sa-L rugam pe Domnul sa ne invete sa privim cu inima buna, sa vedem pe fiecare om cu ochii lui Dumnezeu!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.