Treceți la conținutul principal

UCRAINA Sfintelor Pesteri

UCRAINA Sfintelor Pesteri
Kiev, Kitaev, Cernigov, 160 euro (4 zile/ 3 nopti)

Va invitam intr-un scurt program in UCRAINA, 4 zile / 3 nopti, pornind de la locul in care Sf Ap Andrei a infipt prima cruce, acum 2000 de ani, proorocind ca acolo va fi ridicata o mare manastire, concentrare de har spre luminarea mintii si a sufletelor noastre. Lavra Pecerska / Lavra Pesterilor avea sa fie ridicata peste inca o mie de ani, devenind model de vietuire si organizare monahala pentru intreg spatilu rusesc. Acum adaposteste peste 120 de sfinte moaste in cele doua pesteri din adancul colinei din Kiev.

Continuand traditia nevointei pentru Hristos in pesteri, Sf Antonie - intemeietorul Lavrei Pecerska - a mai sapat inca un asemenea locas la Cernigov. Iar in secolul al XVIII-lea, Sf Dositeea cea de neam nobil avea sa fuga de lume si sa vietuiasca pe dealurile Kitaevului, in pestera in care a vizitat-o viitorul Sf Serafim de Sarov, pentru a cere indrumare la intrarea sa in viata monahala.

Altare de chirpici, vase de lemn, credinta de aur... Viata ascetica, nevointa ascunsa, lupta duhovniceasca apriga, rugaciune firbinte, nadejde de mantuire. Iar pentru noi, cei atat de slabiti duhovniceste in framantata viata din vremurile din urma: locuri de alinare si tamaduire trupeasca si sufleteasca...

Programul se organizeaza in luna septembrie 2011, se reia lunar sau la cerere.
Durata: 4 zile / 3 nopti, cazare la hotel 2* in Kiev, pret: 700 lei ( sau 160 euro).

Veniti si veti vedea!
Detaliile programului:
http://miriamturism.wordpress.com/2011/08/20/ucraina-sfintelor-pesteri/

Toate cele bune,
Maria Chirculescu, Miriam Turism

via mail

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.