Treceți la conținutul principal

Blog plecat un pic în vacanţă...

Da, ştiu, începe şcoala, dar blogul- nu şi nu,că el vrea vacanţă. Merge la un curs de perfecţionare, cu tot cu pisoi, numit: ''cum să trăieşti fără bani?'' Pentru început avem de citit două cărţi.

Asta e una:
Ortodoxia si problema banilor
Traducere din limba rusa de Adrian Tanasescu-Vlas
Editura Sophia

'' Într-o lume în care discrepanțele dintre păturile sociale devin tot mai evidente, creștinii sunt adeseori obligați să își pună foarte acut problema bunăstării materiale. Unii sunt apăsați de nevoi și de grija zilei de mâine, pe când credincioșii mai înstăriți poartă conștiința responsabilității față de aproapele mai puțin avut.
Vreți să aflați răspunsul la dilemele morale cu care vă confruntați în privința aceasta? Sfinții și ceilalți autori duhovnicești cunoscuți cuprinși în această carte vă răspund într-un glas: Nu situația sa materială îl mântuiește sau îl pierde pe om, ci atitudinea corectă față de ea.
Lucrarea de față reprezintă o cheie a perspectivei ortodoxe asupra sărăciei și bogăției.''Şi a doua carte:
Tu si banii. Cum sa-ti controlezi relatia cu banii

Autor: Emmanuelle Daviet, Marc Levy-Davila
Traducere din limba franceză de Liliana Urian
Editura Trei

„După ce a epuizat toate bârfele, şi-a comparat geanta cu a Julietei, a criticat ultimul film a lui Woody Allen şi a privit la trecătorii de pe stradă, Eva începe să se văicărească:
— Mi-ar plăcea să cer o mărire de salariu, să-mi fie mai uşor să vorbesc despre bani cu Jules, să nu mai rămân mereu lefteră la sfârşitul lunii, să ştiu dacă părinţii mei au de gând să-mi lase o moştenire babană.
[…]
— Ar trebui să citeşti cartea asta: Tu şi banii.
— Ce e?
— Un ghid care tratează ultimul mare tabu al societăţii noastre: banii. Te-ar ajuta. Cei doi autori ne explică faptul că, în general, nu se vorbeşte despre bani; iar dacă se vorbeşte, nu se spune mare lucru sau, în orice caz, se vehiculează banalităţi. Banii deranjează şi ăsta-i motivul pentru care s-au hotărât să le consacre vreo două sute de pagini. E prima dată când citesc o asemenea carte.
— Poţi să mă luminezi? În ce constă originalitatea?
— Ei bine, autorii analizează toate situaţiile în care banii joacă într-adevăr un rol important: banii în relaţia de cuplu, banii şi copiii, banii şi părinţii, banii la serviciu, banii în relaţiile cu prietenii. Fiecare se poate recunoaşte cu mare uşurinţă în comportamentele descrise. Sunt imaginate o gamă largă de situaţii simple, concrete şi cotidiene în care te poţi regăsi. Analiza este apoi urmată de diverse soluţii propuse. În fapt, se prezintă în cuvinte simple comportamente legate de bani care tind uneori să devină patologice […]."
 *
Emmanuelle Daviet este ziaristă la France Info, specialistă în problemele legate de consum.
Marc Levy-Davila este psihoterapeut, consilier şi expert, de cincisprezece ani, în problema relaţiilor dintre individ şi bani.''

Aşadar, îmi iau rămas bun pentru o perioadă. 


Cu drag,
Ramona 
(şi pisoiul năzdrăvan :)

Comentarii

Danca Danela a spus…
Drum binecuvantat!
Ramona a spus…
Aşa sa fie, Danela. Mulţumesc.
Doamne, ajută!
Dana a spus…
Ce haios e pisi mic. Parca e pregatit pentru o partida de box. Pe mess vei fi disponibila? Sau doar la telefon?
Lectura placuta si cu folos iti doresc.
Ramona a spus…
Pisoiul face box şi lupte greco-romane, deşi e fricos, se ia la trântă cu viaţa :)
Desigur, vorbim la telefon, pe mail, pe mess (intru rar pe mess, dar intru :)
Am ceva pentru tine:
http://youtu.be/kZlXWp6vFdE
Te pup.
Mariana a spus…
Ramona, am tras şi eu cu ochiul la dedicatia facută Danei...:)
Minunat, îţi mulţumesc!

Să vă bucuraţi de vacanţă frumoasă, tu, blogul şi pisoiul! :)
Ramona a spus…
Mă bucur, Mariana :)
Mulţumim de urare, să dea Domnul să fie de folos.
Botosaniul Ortodox a spus…
buna ziua si va felict ca aveti un blog frumos si folositor !Felicitari!
Vin cu rugamintea la d-voastra sa publicatNOSTRUi un articol Umnaitar sa ajutam un copil de un an care este paralizat de mainii si picioare.SI ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU.Va rog frumos sa publicati un articol despre acest caz poate se gaseste cine sa-l ajute.El are nevoie de suma de 32000 de euro pentru a se recupera din Ucraina.Va las adresa blogului unde gasiti date despre copil,fotogarfii si nr de tel a familiei http://sansapentrudavid.wordpress.com/
Si va las si adresa mea de e-mail placintavlad@yahoo.com pentru a-mi da un raspuns daca il puteti publica un mic articol.
Dana a spus…
Ramo, multumesc mult pentru filmulet, m-a impresionat. Iarta-ma ca raspund asa tarziu, recunosc ca nu am mai dat pe aici de cand cu pauza...

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.