Treceți la conținutul principal

Food Inc


 Un film documentar despre hrană. După 30 de minute de vizionare, mă gândesc serios că cel mai sănătos e să cumpăr mâncare direct de la ţărani.
Pe lângă nebunia creşterii animalelor în condiţii de neconceput, mi se opreşte pur şi simplu mintea în loc când văd că oamenii nu pot să-şi cultive pământul cu propriile seminţe din anii trecuţi! Sufocant! 
 Doamne fereşte! 

Comentarii

Pr.Victor a spus…
Este unul dintre multele motive pentru care iubesc viata la sat. Probabil ca sunt incadrat in clasa intelectualilor de la tara. Imi place nespus acest lucru. Solarul,gradina de legume si pomii fructiferi ne aduc hrana toata vara si toamna si au facut si camara sa geama de toate bunatatile. E adevarat, programul de vara incepe la ora 5.30 de multe ori si datul cu sapa e sport neomologat.
Dumnezeu ne-a dat posobilitatea sa ne hranim cum trebuie si cu ce trebuie. Din comoditate si din rea obisnuinta oamenii prefera cumparaturile de la hipermarketul cu aer conditionat si cu produse cel putin dubioase in detrimentul unei fugi in satele de langa orase unde sigur gasesc si produse super.
Ramona a spus…
Eh (adică un oftat prelung), ăsta e un vis de-al meu de mai demult, o căsuţă la ţară, o grădină cu legume, câţiva pomişori...dar deocamdată supravieţuiesc pe-aci printre betoane cu privirea în sus, să mai văd câte un petec de cer, să mai admir păsările-n zbor, să mă bucur de teii care încă se încăpăţânează să crească după ce sunt jefuiţi de coroană în fiecare primăvară. Mă mărit mâine cu oricine mă cere de nevastă şi are o căsuţă la ţară, adică respectă condiţiile de mai sus :))

Eh (un otat scurt şi la subiect:) mă bucur deocamdată de ceea ce am şi încerc să văd partea pozitivă din viaţă.

PS. Azi am cumpărat lapte din piaţă. Foarte bun. Voi repeta experienţa. Merită din plin.
Ramona a spus…
Vă fericesc pentru viaţa tihnită de la ţară.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.