Treceți la conținutul principal

Am obosit

Un om vesel se întâlneşte într-o zi cu un prieten.
-Ce-ai păţit, ce-i cu tine de eşti aşa palid? Eşti bolnav, uite ce galben eşti la faţă!
Omul nostru nu are nimic, e sănătos tun, dar...dacă are dreptate prietenul său?
A doua zi un coleg de serviciu îi spune c-ar fi bine să-şi ia câteva zile libere să se refacă.
Din nou, omul nostru se pune pe gânduri. ''Dacă ei spun că-s bolnav, înseamnă că aşa este.'' S-au dus zilele de veselie, se comportă altfel acum, i-a dispărut veselia de pe chip, nu mai glumeşte, nu mai simte nici o clipă că e fericit. Pe urmă chiar se îmbolnăveşte.
Vă sună cunoscut?

A trecut un an de când m-am mutat în casă nouă. Am trăit bucurii nenumărate, fiecare zi era plină de împliniri, de noi descoperiri, de fericire şi spun asta fără exagerări. A fost şi este şi greu, recunosc, dar Dumnezeu m-a ajutat şi mă ajută mereu. Nu pot să spun acum de câte ori mi-a arătat grija şi iubirea Lui faţă de mine, o fărâmă de om, pentru că ar însemna să vorbesc de fiecare zi din viaţa mea!
Totuşi, am obosit. Am obosit să le răspund celor care, neobosiţi, de parcă ar fi setaţi pe pilot automat, mă întreabă:
-...şi nu ţi-e urât singură, nu te plicitseşti?
Am obosit să le răspund că nu am cum să mă plicitisesc, că fiecare zi e o bucurie şi o minune de la Dumnezeu.
Am obosit de atâtea categorii în care oamenii se silesc să-i pună pe alţi oameni.
Am obosit.

Comentarii

Liliana a spus…
Din pacate ne judecam intre noi foarte repede...

Iti doresc BUCURIE!
Danca Danela a spus…
:)Ai obosit?Odihneste-te!Si daca pana acum ai raspuns ,,Nu, nu am obosit``, de-acu poti sa raspunzi ,, da, am obosit putin , dar ma odihnesc bine!``Iata ce incercare subtila!Sa fii binecuvantata !
Ramona a spus…
Bucurie să fie, dragă Liliana, şi la tine. Mulţumesc mult.
Ramona a spus…
Mulţumesc mult, Danela.
Dumnezeu să te binecuvinteze.
Aşa am să răspund şi-am să-ţi urmez sfatul, am să mă odihnesc un pic:)
Andreea a spus…
Te inteleg perfect ! Vestea buna e ca le va trece peste inca un an :) Curaj!
Marilena a spus…
Draga mea, si mie mi se intampla asta dar altfel decat tie. Adica intrebarile difera. Si eu am obosit, asadar te inteleg cum nici nu-ti inchipui. E dificil pentru ceilalti sa priceapa ca noi asteptam darurile vietii de la Dumnezeu si Il lasam pe El sa decida cum e mai bine pentru noi. Nu pune la suflet grija altora, mergi pe principiul ca sunt de buna credinta si nu isi dau seama cand adreseaza intrebari delicate care ajung sa deranjeze. Si bucura-te de viata pe care ti-o daruieste Domnul zi de zi!
Ramona a spus…
Marilena, îţi mulţumesc din suflet. Cuvintele tale sunt o mângâiere. Te îmbrăţişez.
Ramona a spus…
Andreea, e aşa de bine când mă simt înţeleasă! Mulţumesc mult.

Să dea Domnul să ne bucurăm toţi de fiecare zi din viaţa noastră.
Administrator a spus…
Nu găsesc cuvintele potrivite. Dar cumva simt că înțeleg și sunt cu sufletul lângă tine!
Ramona a spus…
Nicoleta, te îmbrăţişez.
Nicoleta Țintea a spus…
Din greșeală am postat de pe contul blogului copiilor din Glodeanu. Bine că ai știut că sunt eu! :)
dany a spus…
Da intr-adevar e greu pentru multi oameni sa inteleaga ca atunci cand il ai pe Dumnezeu langa tine nu ai cum sa fi singur si ca sunt oameni care prefera sa fie "singuri" cu Dumenzeu decat sa fie inconjurati de multe persoane si sufletul lor striga de singuratate.oare care sunt mai fericiti? cred ca stiu ;) si draga mea cred k te afli printre fericiti :) Dumnezeu sa fie cu tine !

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.