Treceți la conținutul principal

Ce înseamnă chipul lui Dumnezeu în om?

Vă rog frumos să îmi explicați ce înseamnă chipul lui Dumnezeu în celălalt. Cum pot eu să „îl văd” și cum pot eu să iubesc acest Chip?
Vă mulțumesc frumos, vă îmbrățișez și zic Doamne binecuvântează-ne!
Mihaela
***
Draga mea Mihaela
Îți simt durerea, nedumerirea și dorința de a afla răspunsul la întrebarea pe care mi-o pui și mă doare inima că nu te pot ajuta. Nu există nicio explicație care să ajute pe cineva să știe ce înseamnă chipul lui Dumnezeu din om. E ceva ce nu poate fi înțeles cu mintea logică, cea care cere sau pretinde și oferă sau dă fără să i se ceară, explicații.
Acest Chip este Însuși Domnul Iisus Hristos „după Care” suntem creați și noi și Care sălășluiește în noi de la Botez. Acesta poate, cu adevărat, să fie văzut, dar nu cu ochii trupești și nu în lumina aceasta. Avem nevoie de Lumina cea necreată pentru a-L vedea. Asta presupune credință, lepădarea de păcate, curățirea inimii prin lucrarea poruncilor, prin Sfintele Taine și Rugăciune. Altfel nu ajungem Acolo.
Acum, la vârsta duhovnicească la care suntem, Îl vedem prin credință. Crede că aproapele e după chipul Domnului, că e iubit de Dumnezeu și că primești putere să-l iubești și tu dacă o ceri cu stăruință și cu inimă curată. Cere asta în rugăciunile tale și lucrează mai departe cum ai început.
Și, ca să înaintezi fără frică, mulțumește lui Dumnezeu pentru fiecare dar de care ești conștientă și învață să dăruiești și să te dăruiești în numele Lui.
Și cere răbdare! Nu ajungem în Împărăție fără strădania răbdării. Și alegem să ne străduim cu drag pe această cale strâmtă pentru că fiecare clipă de răbdare are și o față de mângâiere sfântă care ne ajută să nădăjduim în cele ce încă nu se văd.
Nu există altă cale spre Iubirea după care tânjește inima ta și numai experiența directă a relației cu Dumnezeu așa cum ni Se oferă în Biserică te va conduce Acolo.
Cu dragoste și rugăciune
Maica Siluana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.