Treceți la conținutul principal

Ştirea care a şocat lumea întreagă

''Oamenii au început să zâmbească, să se ajute între ei, ba chiar au început să îşi iubească vrăjmaşii.''
 Întreg mapamondul a rămas absolut şocat de o astfel de veste nemaivăzută!
Ştirea aceasta a răsturnat mii de ani de inimi împietrite transmise din generaţie în generaţie. Deodată oamenii au început să ierte şi să se vindece de ură.
Crainicii de la televiziunile din întreaga lume au rămas fără servici că nu mai aveau de raportat nici o crimă, nici un viol, nici un furt, nici un avion prăbuşit cu sute de morţi, nici un accident de maşină cu răniţi, nici un incendiu de pe stadion, nici o sinucidere. Au încercat ei să vorbească spunând că s-a petrecut ceva nemaivăzut în lume până atunci, adică oameni binevoitori unul cu altul, dar în scut timp au rămas blocaţi. Nu erau în stare să rostească demn şi răspicat cuvinte precum: blândeţe, bunătate, curaj, demnitate, delicateţe, gingăşie, frumuseţe, lumină, iubire, iertare, rugăciune. Astfel au rămas fără servici şi au ajuns să sape flori în grădinile oamenilor şi am auzit că se mai minunează şi azi de frumuseţea lor.
No, aşa ştire a şocat lumea întreagă.
În rest, nimic neobişnuit, doar suntem în Postul Mare.

Ramona P.

Comentarii

Monica D a spus…
Asta ar fi o stire ``socanta`` :))
Simion a spus…
O să auzim şi de ştirea asta pe "un pământ nou şi un cer nou"

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.