Treceți la conținutul principal

Redobândirea fecioriei sau cum să o iei de la capăt dacă ţi-ai pierdut fecioria


Un lucru destrămat în pulbere nu se ridica la loc, dar Tu învii pe cei a căror conştiinţă s-a stins şi întorci la frumuseţea cea dintâi sufletele ce o pierduseră fără nădejde. Cu Tine nimic nu e cu neputinţă de îndreptat. Tu eşti cu totul dragoste. Tu eşti Cel ce pe toate le zideşti, şi Cel ce iarăşi dai viaţă. Pe Tine Te lăudăm cântând: Aliluia! (Condacul al 10-lea din Acatistul de mulţumire ''Slavă lui Dumnezeu pentru toate'')

How to Start Over If You've Lost Your Virginity

Termenul folosit aici este ''Secondary Virginity'', dar eu voi folosi termenul de redobândirea fecioriei în traducerea textului.

Fragment din Love Matters.com Advertising Supplement: Volume 14, 2008

Redobândirea fecioriei este decizia de a alege abstinenţa sexuală începând de azi şi continuând până în ziua în care te căsătoreşti. E o ocazie să o iei de la început, să începi o viaţă nouă. Fecioria fizică ai pierdut-o, dar fecioria este mai mult decât o stare fizică. Este o atitudine, o stare de spirit. Se manifestă în felul în care te priveşti pe tine însuţi şi pe cei din jur.
Redobândirea fecioriei îţi oferă ocazia să schimbi obiceiurile nesănătoase şi să vindeci rănile din trecut. Îţi poate curăţa şi înnoi sufletul înainte de căsătorie.

De ce doresc oamenii redobândirea fecioriei? Tinerii răspund...

''Nu mi-a plăcut să fiu folosită''.
''Eram atât de preocupaţi de sex că n-am devenit niciodată prieteni''.
''Doar pentru că am făcut o greşeală, nu înseamnă că trebuie să o repet mereu.''
''Am să aştept de acum înainte, pentru că am rănit o mulţime de oameni, dar şi pe mine însămi, şi vreau să-mi schimb viaţa în bine pentru mine şi pentru viitorii mei copii.''

Cinci paşi pentru a începe redobândirea fecioriei

1. Fă un angajament ferm că te vei păstra pentru căsătorie de acum înainte, şi crede în realizarea lui. (O poţi face!)
2. Stai departe de oameni, locuri, lucruri şi situaţii care-ţi slăbesc stăpânirea de sine. Câteodată cel mai sănătos lucru pe care-l putem face este să evităm oamenii care ne ispitesc.
3. Evită îmbrăţişările prelungite, săruturile pasionale şi orice altceva ce te poate duce la gânduri sau comportamente pătimaşe.
4. Găseşte feluri de exprimare a iubirii şi aprecierii care nu includ atingerea fizică.
5. Aminteşte-ţi că oricine o poate lua de la început, inclusiv tu! Când îţi vei îndrepta atenţia asupra angajamentului tău şi a disciplinei din viaţa ta, vei reuşi.

Traducerea şi adaptarea Ramona Pop

Nota:
Desigur, e nevoie să amintim aici rolul Tainei Spovedaniei şi al Tainei Împărtăşaniei, care îl înnoiesc pe om şi îl curăţă de tot păcatul şi vindecă rănile sufleteşti. Discuţia cu preotul duhovnic este salvatoare de vieţi omeneşti.

Comentarii

Mariana a spus…
Îţi mulţumesc mult pentru acest articol, Ramona!
Dacă îmi permiţi, o să-l preiau pe blog-ul Pro Vita Sibiu.
Ramona a spus…
Desigur, Mariana.
Eu îţi mulţumesc.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.