Treceți la conținutul principal

Redobândirea fecioriei sau cum să o iei de la capăt dacă ţi-ai pierdut fecioria


Un lucru destrămat în pulbere nu se ridica la loc, dar Tu învii pe cei a căror conştiinţă s-a stins şi întorci la frumuseţea cea dintâi sufletele ce o pierduseră fără nădejde. Cu Tine nimic nu e cu neputinţă de îndreptat. Tu eşti cu totul dragoste. Tu eşti Cel ce pe toate le zideşti, şi Cel ce iarăşi dai viaţă. Pe Tine Te lăudăm cântând: Aliluia! (Condacul al 10-lea din Acatistul de mulţumire ''Slavă lui Dumnezeu pentru toate'')

How to Start Over If You've Lost Your Virginity

Termenul folosit aici este ''Secondary Virginity'', dar eu voi folosi termenul de redobândirea fecioriei în traducerea textului.

Fragment din Love Matters.com Advertising Supplement: Volume 14, 2008

Redobândirea fecioriei este decizia de a alege abstinenţa sexuală începând de azi şi continuând până în ziua în care te căsătoreşti. E o ocazie să o iei de la început, să începi o viaţă nouă. Fecioria fizică ai pierdut-o, dar fecioria este mai mult decât o stare fizică. Este o atitudine, o stare de spirit. Se manifestă în felul în care te priveşti pe tine însuţi şi pe cei din jur.
Redobândirea fecioriei îţi oferă ocazia să schimbi obiceiurile nesănătoase şi să vindeci rănile din trecut. Îţi poate curăţa şi înnoi sufletul înainte de căsătorie.

De ce doresc oamenii redobândirea fecioriei? Tinerii răspund...

''Nu mi-a plăcut să fiu folosită''.
''Eram atât de preocupaţi de sex că n-am devenit niciodată prieteni''.
''Doar pentru că am făcut o greşeală, nu înseamnă că trebuie să o repet mereu.''
''Am să aştept de acum înainte, pentru că am rănit o mulţime de oameni, dar şi pe mine însămi, şi vreau să-mi schimb viaţa în bine pentru mine şi pentru viitorii mei copii.''

Cinci paşi pentru a începe redobândirea fecioriei

1. Fă un angajament ferm că te vei păstra pentru căsătorie de acum înainte, şi crede în realizarea lui. (O poţi face!)
2. Stai departe de oameni, locuri, lucruri şi situaţii care-ţi slăbesc stăpânirea de sine. Câteodată cel mai sănătos lucru pe care-l putem face este să evităm oamenii care ne ispitesc.
3. Evită îmbrăţişările prelungite, săruturile pasionale şi orice altceva ce te poate duce la gânduri sau comportamente pătimaşe.
4. Găseşte feluri de exprimare a iubirii şi aprecierii care nu includ atingerea fizică.
5. Aminteşte-ţi că oricine o poate lua de la început, inclusiv tu! Când îţi vei îndrepta atenţia asupra angajamentului tău şi a disciplinei din viaţa ta, vei reuşi.

Traducerea şi adaptarea Ramona Pop

Nota:
Desigur, e nevoie să amintim aici rolul Tainei Spovedaniei şi al Tainei Împărtăşaniei, care îl înnoiesc pe om şi îl curăţă de tot păcatul şi vindecă rănile sufleteşti. Discuţia cu preotul duhovnic este salvatoare de vieţi omeneşti.

Comentarii

Mariana a spus…
Îţi mulţumesc mult pentru acest articol, Ramona!
Dacă îmi permiţi, o să-l preiau pe blog-ul Pro Vita Sibiu.
Ramona a spus…
Desigur, Mariana.
Eu îţi mulţumesc.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…