Treceți la conținutul principal

O casă pentru şase copii

Vă prezentăm cu tristeţe, dar şi cu speranţă, situaţia disperată a unei familii din judeţul Prahova, comuna Jugureni, satul Marginea Pădurii. Noi i-am descoperit întâmplător şi, cu toate că suntem conştienţi că sunt mulţi oameni necăjiţi în jurul nostru, considerăm că pe aceştia Dumnezeu i-a scos în calea NOASTRĂ, ca prin ei, noi să ne dovedim puterea dragostei. Este vorba despre familia ION. Soţul, respectiv tatăl, a murit iarna trecută. A rămas soţia, Mariana, şi cei 6 (şase) copii:
 - Miruna, are 14 ani, este în clasa a VIII-a;
 - Elena, are 11 ani, este in clasa a VI-a;
 - Ana Maria, are 9 ani, în clasa a III-a;
 - Andreea, are 7 ani, intra în clasa I;
 - Ilie, are 5 ani, este la gradiniţă;
 - Daniel, are 1 an.
 Mariana, mama copiilor, lucrează cu ziua în sat, pe unde este chemată. Este un sat cu oameni în vârstă, fără surse de venit. Biserica noastră, împreună cu încă o familie din Bucureşti, familia Dumitrache, şi-a propus să se împlice activ în acest caz. Astfel, înainte de a începe şcoala, am mers acolo.
Familia Dumitrache a cumpărat tot ceea ce este necesar copiilor pentru şcoală şi grădiniţă: rechizite, haine, etc. iar de la biserică am dus multe haine şi jucării adunate de la credincioşii noştri, ca şi multe alimente.
Am luat legătura şi cu domnul Primar din comună, care cunoaşte situaţia şi care şi-a arătat toată disponibilitatea în rezolvarea situaţiei acestei familii. Problema este că locuinţa, căsuţa, în care stau acum, este pe punctul de a se prăbuşi.
Este o căsuţă din lut şi nuiele, cu multe găuri în pereţi, găuri acoperite cu folie de plastic, şi mai ales cu multe fisuri şi despărţituri, cu pământ denivelat pe jos, cu o pivniţă sub o parte din ea, a cărei podea se poate rupe, dacă în cămăruţa respectivă ar intra patru cinci oameni adulţi.
Considerăm că în cursul iernii care urmează, oricine ar rămâne în această căsuţă, ar fi condamnat la moarte sigură, prin îngheţ. De aceea, în colaborare cu domnul primar, ne-am propus să construim, până vine frigul, o altă căsuţă, în aceeaşi curte. Este vorba despre o căsuţă din material lemons, pe o fundaţie din beton armat. Lucrările au început déjà, Biserica a strâns şi trimis unui constructor din localitatea respectivă o anumită sumă de bani pentru realizarea acestei căsuţe. În acelaşi timp am intensificat eforturile pentru a găsi şi alte persoane interesate să se alăture proiectului nostru. Astfel o firmă de termopane, s-a oferit să facă două geamuri, alta de tâmplărie, va face alte geamuri şi uşile, alta ne va ajuta cu vată minerală şi carton, etc. Paralel, avem dicuţii şi cu unele fundaţii sau cu alte firme care şi-au arătat disponibilitatea de a salva aceşti copii de la frig şi foame. Cu toate acestea, încă mai avem nevoie de materiale de construcţie sau de ajutor în bani, pentru a finaliza ceea ce am început. Vom ataşa atât o listă cu materialele de construcţie de care avem nevoie, cât şi fotografii cu această famile şi casa actuală în care trăiesc.
 Astfel, dragă cititorule, dacă ai avut răbdare să citeşti tot acest material şi socoţi că ai putea şi tu să contribui la proiectul nostru, te aşteptăm să ne contactezi la numerele de telefon de mai jos.
 Să nu uităm că “Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce mulţumire aveţi? Că şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Şi dacă faceţi bine celor care vă fac vouă bine, ce mulţumire aveţi? Că şi păcătoşii fac acelaşi lucru.“ (Luca VI, 32-33) Să înţelegem că jertfind puțin din prisosul nostru, vom câștiga pentru noi prisosul milei lui Dumnezeu: “fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau din silă, căci Dumnezeu iubește pe cel ce dă cu voie bună” (II Corinteni 9, 7).

 Preot Ion Grădincea
 tel. 0744.88.99.53
Biserica Sfânta Treime Ghencea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.