Treceți la conținutul principal

O altfel de "dragoste"

Iubim? Ni se pare că iubim. Iubirea înseamnă suferintă, înseamnă iertare, rabdare, blandeţe, delicateţe, bucurie.

Despre o altfel de "iubire", în randurile de mai jos.


Dragoste semipreparată

Cristi si Ana s-au întâlnit într-un club.
Ea lucra la o firmă de bunuri de larg consum, iar masina de la firmă îi conferea o anumită mobilitate. În fiecare vineri si sâmbătă seara iesea în oras cu fetele, la un club, unde îsi petreceau timpul în compania unui cocktail si a dansului până pe la 3 dimineata, când se retrăgeau către casă.
Ana si cele două prietene ale ei erau singure. Nici una nu avea pe cineva, dar fiecare avea la activ ceea ce ele numeau "dezamăgiri". Iesitul în fiecare uichend la un club li se părea o activitate normală pentru niste fete singure. Erau tinere si trebuia să-si trăiască viata.
Într-o noapte, într-un astfel de club, privirea Anei s-a întâlnit cu privirea lui Cristi. El a invitat-o la dans si asa au intrat în vorbă. Nici nu le-a fost prea greu, având în vedere că fiecare era disponibil si în căutare.
Ana arăta... bine. Avea tâte si dansa fain.
Si Cristi arăta bine. Apoi, avea ceva ce nu putea să treacă neobservat de către Ana: nu dădea buzna. Avea răbdare si stia că trebuie să aibă răbdare.
Au schimbat numere de telefon si, de luni, au început să se sune zilnic.
Ana a început să simtă că Cristi e pentru ea. Cristi a început si el să se gândească tot mai des la fata de la club.
Discutiile dintre ei au devenit tot mai personale. Relatări despre familie, despre problemele de la serviciu, confidente reciproce, lucruri care treptat îi apropie pe oameni.
După numai câteva săptămâni, Ana a început să simtă că-l iubeste pe Cristi. A început să realizeze că nu mai este singură, că acum are pe cineva. Desigur, fetele o întrebau întruna despre Cristi, iar ea se simtea bine dându-le "vesti bune".
De fapt, Ana îl iubea pe Cristi de dinainte de a-l întâlni. De fapt, Ana deja iubea cincizeci la sută pe toti băietii din club, având în vedere că teoretic toti puteau să răspundă nevoilor ei sufletesti si de altă natură.
Acum, ceilalti cincizeci la sută se umpleau încet-încet în persoana lui Cristi. Cu fiecare glumă spusă de el, cu atât simtea Ana că îl iubeste mai mult. Cristi era atât de nostim!
Apoi, într-o seară, Ana le-a spus fetelor că nu mai iese cu ele în oras. Avea întâlnire cu Cristi la Malibu.
La 3 dimineata au mers amândoi acasă la Cristi. Cristi locuia singur într-o garsonieră închiriată. Un băiat care se gospodăreste singur atrage atentia oricărei fete.
Fără prea multe tatonări, au făcut dragoste. Pentru Ana a iesit bine. Pentru Cristi... pentru bărbati iese întotdeauna bine.
Acum Ana era sigură. Îl iubea pe Cristi.
"Cristi, te iubesc. Esti bărbatul vietii mele, esti bărbatul la care am visat o viată întreagă", îi declară Ana la cei 26 de ani ai săi.
Acum, după ce stie că el poate răspunde nevoilor ei sufletesti - combaterea singurătătii - si fiziologice - ... - Ana îi dă certificatul de absolvire. Cristi a trecut examenul. Punctajul obtinut este de sută la sută. Este admis.
She gave me her money, she gave me her body, but she gave it to everybody. (AC/DC)
A doua zi, Ana le-a dat fetelor vestea oficială. Este cu Cristi. Oficial. Fetele s-au bucurat mult pentru ea si au bătut din palme.
În fine, Ana nu mai era singură. Din plutonul de potentiali parteneri, unul s-a detasat si a marcat restul de cincizeci la sută.
Dragostea semipreparată a fost în fine încălzită la temperatura de servire.
Au trecut doi ani. Între timp cei doi s-au mutat împreună, dar amorul efervescent de la început a cam pălit. Sexul si glumele nu pot sustine o relatie între doi oameni care nu au în comun decât clubul de sâmbătă seară.
Alaltăieri, în Bamby, pe când Cristi era la toaletă si vorbea la telefon cu Maria, Ana si-a intersectat privirile cu Matei.
Is this love?

Bogdan Mateciuc, 3 ianuarie 2008

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.