marți, 10 iunie 2008

O altfel de "dragoste"

Iubim? Ni se pare că iubim. Iubirea înseamnă suferintă, înseamnă iertare, rabdare, blandeţe, delicateţe, bucurie.

Despre o altfel de "iubire", în randurile de mai jos.


Dragoste semipreparată

Cristi si Ana s-au întâlnit într-un club.
Ea lucra la o firmă de bunuri de larg consum, iar masina de la firmă îi conferea o anumită mobilitate. În fiecare vineri si sâmbătă seara iesea în oras cu fetele, la un club, unde îsi petreceau timpul în compania unui cocktail si a dansului până pe la 3 dimineata, când se retrăgeau către casă.
Ana si cele două prietene ale ei erau singure. Nici una nu avea pe cineva, dar fiecare avea la activ ceea ce ele numeau "dezamăgiri". Iesitul în fiecare uichend la un club li se părea o activitate normală pentru niste fete singure. Erau tinere si trebuia să-si trăiască viata.
Într-o noapte, într-un astfel de club, privirea Anei s-a întâlnit cu privirea lui Cristi. El a invitat-o la dans si asa au intrat în vorbă. Nici nu le-a fost prea greu, având în vedere că fiecare era disponibil si în căutare.
Ana arăta... bine. Avea tâte si dansa fain.
Si Cristi arăta bine. Apoi, avea ceva ce nu putea să treacă neobservat de către Ana: nu dădea buzna. Avea răbdare si stia că trebuie să aibă răbdare.
Au schimbat numere de telefon si, de luni, au început să se sune zilnic.
Ana a început să simtă că Cristi e pentru ea. Cristi a început si el să se gândească tot mai des la fata de la club.
Discutiile dintre ei au devenit tot mai personale. Relatări despre familie, despre problemele de la serviciu, confidente reciproce, lucruri care treptat îi apropie pe oameni.
După numai câteva săptămâni, Ana a început să simtă că-l iubeste pe Cristi. A început să realizeze că nu mai este singură, că acum are pe cineva. Desigur, fetele o întrebau întruna despre Cristi, iar ea se simtea bine dându-le "vesti bune".
De fapt, Ana îl iubea pe Cristi de dinainte de a-l întâlni. De fapt, Ana deja iubea cincizeci la sută pe toti băietii din club, având în vedere că teoretic toti puteau să răspundă nevoilor ei sufletesti si de altă natură.
Acum, ceilalti cincizeci la sută se umpleau încet-încet în persoana lui Cristi. Cu fiecare glumă spusă de el, cu atât simtea Ana că îl iubeste mai mult. Cristi era atât de nostim!
Apoi, într-o seară, Ana le-a spus fetelor că nu mai iese cu ele în oras. Avea întâlnire cu Cristi la Malibu.
La 3 dimineata au mers amândoi acasă la Cristi. Cristi locuia singur într-o garsonieră închiriată. Un băiat care se gospodăreste singur atrage atentia oricărei fete.
Fără prea multe tatonări, au făcut dragoste. Pentru Ana a iesit bine. Pentru Cristi... pentru bărbati iese întotdeauna bine.
Acum Ana era sigură. Îl iubea pe Cristi.
"Cristi, te iubesc. Esti bărbatul vietii mele, esti bărbatul la care am visat o viată întreagă", îi declară Ana la cei 26 de ani ai săi.
Acum, după ce stie că el poate răspunde nevoilor ei sufletesti - combaterea singurătătii - si fiziologice - ... - Ana îi dă certificatul de absolvire. Cristi a trecut examenul. Punctajul obtinut este de sută la sută. Este admis.
She gave me her money, she gave me her body, but she gave it to everybody. (AC/DC)
A doua zi, Ana le-a dat fetelor vestea oficială. Este cu Cristi. Oficial. Fetele s-au bucurat mult pentru ea si au bătut din palme.
În fine, Ana nu mai era singură. Din plutonul de potentiali parteneri, unul s-a detasat si a marcat restul de cincizeci la sută.
Dragostea semipreparată a fost în fine încălzită la temperatura de servire.
Au trecut doi ani. Între timp cei doi s-au mutat împreună, dar amorul efervescent de la început a cam pălit. Sexul si glumele nu pot sustine o relatie între doi oameni care nu au în comun decât clubul de sâmbătă seară.
Alaltăieri, în Bamby, pe când Cristi era la toaletă si vorbea la telefon cu Maria, Ana si-a intersectat privirile cu Matei.
Is this love?

Bogdan Mateciuc, 3 ianuarie 2008

Niciun comentariu: