Treceți la conținutul principal

Tabara crestina (3)

Tabara crestină de anul acesta- ca si cele din anii trecuti- s-a desfăsurat sub privirea plină de iubire a Mantuitorului si sub ochii blanzi ai Maicii Domnului.Tabăra creştină “Dragoste şi prietenie” este o cale spre inima tânărului. Aici tinerii găsesc un mod de viata sănătos, departe de zgomotul si tentaţiile lumii acesteia. În tabăra creştina, rugăciunea, munca în echipă, jocul, cântarea religioasă, drumeţia, activităţile practice, sportul, se împletesc în mod armonios. Ce altceva poate fi mai frumos pentru un tânăr în ziua de azi, decât să descopere că şi alţi tineri, asemenea lui, îl caută pe Hristos, că nu este singur în căutarea sa şi că Biserica vine în întâmpinarea lui.
Tinerii care vin în tabără leagă noi prietenii sau le adâncesc pe cele deja existente.
Cadrul natural în care se desfasoară tabăra organizată de Parohia Ortodoxă „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş (http://www.parohiaortodoxainaltareadomnului.ro/) în colaborare cu Grupul Şcolar Tg.Lăpuş şi Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Tg.Lăpuş , putem spune că este un loc binecuvântat de Dumnezeu. Aici, în Munţii Tibleşului, în cabana de pe Valea Minghet, aparţinând Ocolului Silvic Groşii Tibleşului, tinerii au petrecut doua săptămâni, trăind mai aproape de Dumnezeu. Au fost foarte activi, comunicativi, implicaţi în activităţile desfăşurate. Au rostit împreună rugăciunile de dimineaţă şi apoi rugăciunile de seară, s-au rugat împreună la începutul şi la sfârşitul mesei, unii dintre ei cunoscându-le, alţii descoperindu-le acum. Şi-au unit glasurile în cântarea religioasă care a răsunat în liniştea pădurii, aducând, si prin cântec, slavă lui Dumnezeu.
Tema taberei de anul acesta s-a numit "Liberate si responsabilitate".
Pe parcursul mai multor "episoade" voi incerca sa redau putin din atmosferea taberei, din frumusetea celor doua saptamani petrecute in aceasta colectivitate sau, mai bine spus, in aceasta mica familie.
Rugaciunea de dimineaţă


Rugaciunea de seară


"Pe Tine Te laudam"

(Data de pe fotografii nu corespunde cu timpul real, dupa cum sper ca ati observat :) ! Sunt realizate in perioada 16-24 iulie 2008)
Inviorarea de dimineata

Activitati sportive, practice si jocuriUn moment plin de bucurie a fost si focul de tabără în jurul căruia ne-am strâns şi am cântat.

Un lucru demn de precizat este ca toate cheltuielile de cazare, masa, cu exceptia transportului, au fost suportate de catre Parohia Ortodoxă „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş!
Despre frumusetea drumetiei pe munte: Tabara crestina (4) "Drumetia"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.