sâmbătă, 26 iulie 2008

Tabara crestina (3)

Tabara crestină de anul acesta- ca si cele din anii trecuti- s-a desfăsurat sub privirea plină de iubire a Mantuitorului si sub ochii blanzi ai Maicii Domnului.



Tabăra creştină “Dragoste şi prietenie” este o cale spre inima tânărului. Aici tinerii găsesc un mod de viata sănătos, departe de zgomotul si tentaţiile lumii acesteia. În tabăra creştina, rugăciunea, munca în echipă, jocul, cântarea religioasă, drumeţia, activităţile practice, sportul, se împletesc în mod armonios. Ce altceva poate fi mai frumos pentru un tânăr în ziua de azi, decât să descopere că şi alţi tineri, asemenea lui, îl caută pe Hristos, că nu este singur în căutarea sa şi că Biserica vine în întâmpinarea lui.
Tinerii care vin în tabără leagă noi prietenii sau le adâncesc pe cele deja existente.
Cadrul natural în care se desfasoară tabăra organizată de Parohia Ortodoxă „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş (http://www.parohiaortodoxainaltareadomnului.ro/) în colaborare cu Grupul Şcolar Tg.Lăpuş şi Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Tg.Lăpuş , putem spune că este un loc binecuvântat de Dumnezeu. Aici, în Munţii Tibleşului, în cabana de pe Valea Minghet, aparţinând Ocolului Silvic Groşii Tibleşului, tinerii au petrecut doua săptămâni, trăind mai aproape de Dumnezeu. Au fost foarte activi, comunicativi, implicaţi în activităţile desfăşurate. Au rostit împreună rugăciunile de dimineaţă şi apoi rugăciunile de seară, s-au rugat împreună la începutul şi la sfârşitul mesei, unii dintre ei cunoscându-le, alţii descoperindu-le acum. Şi-au unit glasurile în cântarea religioasă care a răsunat în liniştea pădurii, aducând, si prin cântec, slavă lui Dumnezeu.
Tema taberei de anul acesta s-a numit "Liberate si responsabilitate".
Pe parcursul mai multor "episoade" voi incerca sa redau putin din atmosferea taberei, din frumusetea celor doua saptamani petrecute in aceasta colectivitate sau, mai bine spus, in aceasta mica familie.
Rugaciunea de dimineaţă


Rugaciunea de seară


"Pe Tine Te laudam"

(Data de pe fotografii nu corespunde cu timpul real, dupa cum sper ca ati observat :) ! Sunt realizate in perioada 16-24 iulie 2008)
Inviorarea de dimineata

Activitati sportive, practice si jocuri







Un moment plin de bucurie a fost si focul de tabără în jurul căruia ne-am strâns şi am cântat.









Un lucru demn de precizat este ca toate cheltuielile de cazare, masa, cu exceptia transportului, au fost suportate de catre Parohia Ortodoxă „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş!
Despre frumusetea drumetiei pe munte: Tabara crestina (4) "Drumetia"

Niciun comentariu: