Treceți la conținutul principal

Curaj!

E doar un îndemn, un sfat, pentru cineva care suferea pentru că nu i s-a împlinit dorinţa, cererea, si a ajuns la deznădejde. Sunt cuvinte pornite din inimă, aşa cum am simţit atunci, la vremea respectivă, si cum simt şi acum.
Doamne, ajuta!

O, iubit om, suferim când cerem de la Dumnezeu si nu primim. Dorim din tot dinadinsul ceva anume si daca nu primim, ne zbatem neputincioşi, ca dorinţa e mare si astfel apare suferinţa. Insa…de la Cine cerem? De la Bunul Dumnezeu. De la Cel care este insusi Iubirea. Suflet drag, te-ai rugat, ai cerut, acum, ce rugăciuni sa mai citeşti!? Acum ascultă răspunsul! Acum ia priveşte in jur si vezi ce ai primit de la Bunul Dumnezeu. Nu, Dumnezeu nu vrea sa suferi. Te-a ascultat, dar tu nu ai văzut, ca toate puterile tale erau concentrate doar asupra a ceea ce ai cerut. Poate ti-a dat ceva mai bun decât ai cerut tu! Poate te-a ferit de ceva mult mai rău! Ai curaj si priveşte ceea ce ai! Nu ceea ce nu ai!

O să spui, de ce îţi vorbesc aşa! Pentru că şi eu am cerut şi n-am primit, şi acum Îi dau Slavă că nu mi-a ascultat cererea. M-a ferit de un mare rău! Mă cunoaşte, doar e Creatorul meu, e Tatăl, iar eu nu mă cunosc aşa! Îmi ştie slăbiciunile, ştie ca sunt slabă, şi cad repede, de aceea acum spun cu mâna pe inima ca m-a ferit, neascultând cererea mea, de cel mai mare rău!
Altădată (cu ani in urma) am cerut, mi-a împlinit cererea, EXACT aşa cum am cerut, si după ce le-am primit pe toate, mergeam pe strada si mă întrebam: “de ce nu sunt fericita?” M-am tot gândit ce am făcut, cum m-am rugat si mintea mi s-a luminat - nu am spus, la sfârşitul rugăciunii :” daca asta e voia Ta!” Sigur, Dumnezeu toate le transforma in bine, si tristeţea mea s-a transformat in bucurie, căci mi-a scos in cale oameni buni, oameni care m-au ajutat. In acele momente, nu am avut nici o neplăcere de la nimeni, e destul ca mi le-am făcut eu. Iar Iubitorul de oameni m-a ajutat, când mi-am dat seama ca am greşit!

O, suflet drag, câte nu cerem noi de la Dumnezeu si pe Domnul, nu-l vrem! Nu dorim ce ne oferă El, ni se pare ca noi ştim mai bine ce e bine pentru noi. Câţi oameni nu sunt in lumea asta care au primit de la Dumnezeu cate au cerut si după aceea n-au fost fericiţi! Ti-as putea da multe exemple. Aşează-te înaintea icoanei Mântuitorului si cere-L doar pe El in viaţa ta. Iar dacă doreşti o rugăciune, nu e alta mai potrivită acum pentru tine, decât “Tatăl nostru”. Rămâi asupra cuvântului “facă-se voia Ta”. Accepta oferta de iubire pe care Domnul ţi-o face.
*
Aleargă la duhovnicul tău, spune-i tot ce ai pe suflet, spune-i gândurile tale, dorurile tale, suferinţa ta, spune-i aşa cum te pricepi. Si primeşte răspunsul Sau! Apoi, te indemn sa mergi la spovedanie, sa te întâlneşti cu Hristos prin Sfânta Împărtăşanie. Stai de vorba cu tine. Stai de vorba cu Dumnezeu. In pace, in linişte…
Curaj, fruntea sus!Ramona P.

Comentarii

Cami a spus…
Frumos text, Ramona! M-a emotionat mult! Felicitari!
Ramona a spus…
Iti multumesc din suflet, Cami.
In raspunsul pe care l-am dat am marturisit cateva momente pe care le-am trait si din care am invatat ceva.
Sper doar sa fie de folos marturia mea si altora.
Si eu, la randul meu, am primit ajutor cand l-am cerut.
Numai bine si har de la Domnul.
Mihaela Pana a spus…
Asa este! Frumoase si adevarate cuvinte!

Domnul nu vrea sa ne chinuie, noi facem asta, fara sa ne dam seama... de cele mai multe ori Il vedem pe Domnul rau sau neintelegator tocmai pentru ca noi insine suntem asa! EL e cu totul altfel, dar noi nu ne mai desprindem spre El, ramanem fixati in problemele si nemultumirile noastre...

Slava lui Dumnezeu ca El ne iubeste fara intreruperi, cu adevarat si isi face mila de noi!

Doamne, ajuta!
Ramona a spus…
Doamne, ajuta!
Da, Mihaela, mare e mila lui Dumnezeu fata de noi.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

Paraclisul Maicii Domnului

Rugăciunile începătoare:În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Slavă Ţie !
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, Vistierul bunătaţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi ! (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi. Doamne, curăţeşte păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluieşte (de trei ori)
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-Se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-Se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ…

Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbaţi

I. O femeie care nu iubeşte este cel mai vulnerabil loc din Univers. O femeie care iubeşte poate schimba Universul.

Nu te grăbi sa acţionezi în vremea dez-îndrăgostirii tale, pentru că toate alegerile tale vor fi oarbe şi îţi vor atrage răni greu de vindecat.

Bărbaţii văd femeia rănită de o despărţire, aşa cum vulturii văd animalul bolnav şi îl atacă. Teme-te să fii o jertfă pentru devoratorii de carne, pentru că eşti lăsată să desparţi pe fiu de tată şi pe tată de fiu, să alegi ce este slab de ce este puternic, ce este bun de ce este rău pentru a pune ordine în lume. Nu uita că cel mai puternic bărbat poate fi îmblînzit doar de o femeie - fii tu cea care o va face.

Femeia are şansa de a alege o singură dată; dacă o ratează, obiectul alegerii devine ea.

Fii atentă să nu ajungi un lucru de umplut golul - pentru aceasta fii tu partea cea plină.

II. Dacă eşti o pasăre - păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară - păzeşte-ţi picioarele.

Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta ş…