Treceți la conținutul principal

Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati...

"Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și Eu va voi odihni pe voi!"
(Matei 11, 28)

Poza asta m-a dus cu gandul departe, cu ani in urma, cand ma aflam la Manastirea Rohia de hram, de "Izvorul Tamaduirii". Lume multa, agitatie, rugaciune, cantari...era noapte, frig, ploua... Lumea venise pregatita cu pelerine, cu paturi...
In camera in care ma aflam era o batranica de 80 de ani venita de departe. Era de peste deal, din Maramuresul istoric. Cu toate astea - drumul lung, oboseala si agitatia lumii- ea era foarte linistita. Avea un chip frumos.
Dis-de-dimineata, batranica s-a pregatit sa mearga la spovedanie. Si-a luat cea mai alba camasa de sarbatoare pe care am vazut-o vreodata, si s-a imbracat. Nu-mi amintesc ce a urmat, stiu doar ca m-a impresionat foarte mult chipul ei si hainele de sarbatoare pe care le-a imbracat parca rugandu-se. Era atat de calma. Numai Dumnezeu stie prin cate a trecut de-a lungul vietii.


Ramona

Comentarii

Liliana a spus…
Ce bucurie trebuie sa ai, daca simti sa te odihnesti astfel, pe chipurile celor din jur.
Sensibila observatie :)
Dana a spus…
Daaaaaa... nu ma pot exprima altfel, dar simt nevoia sa o fac. Cuvintele potrivite le-a folosit Liliana.

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.