Treceți la conținutul principal

Preoţii, Părintele Porfirie

Să citești rugăciunile de exorcizare cu discernământ! Să pomenești numele bolnavilor la Proscomidie

L-am dus într-o zi la Părintele pe un preot care avea o problemă gravă ce-l frământa de ceva timp: nu-și putea da seama dacă boala unei persoane era de natură nevrotică sau era un simptom al demonizării. Deși în ziua aceea Părintele se simţea foarte rău, și-a dat seama despre ce era vorba și i-a zis:

- Ești tu cumva Sfântul Antonie să poţi alunga demonii?

În perioada aceea, preotul respectiv citea rugăciuni de exorcizare mai mult decât ar fi trebuit.

- Nu, nu sunt Sfântul Antonie, a răspuns acela.

- Ei, dacă nu ești, atunci de ce tulburi demonii cu rugăciunile de exorcizare, iar, mai apoi, lași victima pe mâna lor, să o chinuie? Ia ascultă, părinte, e mare păcat, e cu totul inacceptabil ce se întâmplă azi, cum o fac unii pe-a exorciștii în locuri publice, în faţa mulţimilor. Nu știi că demonii îi necăjesc și pe cei sănătoși, care asistă la exorcizare, și ajung să creadă că și ei sunt demonizaţi? Îi necăjesc și pe preoţi, aruncându-i în prăpastia trufiei. În ultima vreme, mulţi vin la mine care cred că s-au îndrăcit și ei, după ce au asistat la vreo exorcizare de prin pieţele publice. Părinte, fiincă te văd tânăr, o să-ţi vorbesc despre niște „matematici superioare”. Când preotul face exorcizări, se adresează în mod direct diavolului și, cu autoritatea lui preoţească, îi poruncește să iasă. Dacă nu are sensibilitate și nu e priceput, poate suferi el însuși pagube. În loc să-i poruncească demonului și să-l ameninţe, mai bine și mai corect ar fi să se roage, prin intermediul Sfintei Liturghii, al Tainelor și al altor rugăciuni, ca Domnul să trimită Harul Său celui ce pătimește. Astfel, Harul îl acoperă ca roua pe bolnav, iar preotul nu mai înfruntă pericolul de a fi prins în capcana vreunei ispite sau de a cădea în vreo înșelare. Nu spun să nu se mai facă rugăciuni de exorcizare celor ce nu se mai pot ajuta pe sine în nici un fel, ci să se facă, dar cu mult discernământ și în tăcere.

Altădată, Părintele Porfirie i-a zis preotului:

- Unii citesc rugăciunile de exorcizare cu voce tare, de parcă demonii nu i-ar auzi oricum. La Proscomidie, părinte, să te rogi lui Dumnezeu în inima ta pentru cel bolnav, ca să-l ajute.

Preluat de aici.

Comentarii

Liliana a spus…
Happy end, Ramona, pentru filmul Bella!
Liliana a spus…
Ramona, nu l-am pus eu pe transfer, insa am reusit atunci sa mi-l salvez.
Da-mi o adresa de mail sa ti-l trimit.
O sa-ti placa mult!

Te imbratisez,
Liliana
Liliana a spus…
Ramona, cred ca am reusit, uite link-ul:
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-09aug-b3e7c3c38e7-transfer_ro-24mar-6e7296.zip

Cu ocazia asta am vazut si eu cum se procedeaza.

Sper sa reusesti sa-l salvezi.
Doamne, ajuta!
Ramona a spus…
Iti multumesc mult, Liliana.
Doamne, ajuta!
Liliana a spus…
Ramona, ai reusit sa-l salvezi?
Ramona a spus…
Da, am reușit. In seara asta ma uit la el:)
Te imbratisez cu drag :)
Iti multumesc inca o data. Esti tare draguta.
Liliana a spus…
Bun, acum m-am linistit :)

O seara cu pace!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.