Treceți la conținutul principal

La coasă...

Oameni şi...oameni
Foto: Remus Tiplea

Comentarii

Ramona a spus…
şi trist oarecum...
în copilăria mea am văzut deseori bărbaţi bătând coasa şi mergând dis de dimineaţa la cosit.
să văd o femeie la coasă mi se pare atât de trist...mă întreb ce s-o fi întâmplt cu bărbatul ei de a preluat o muncă specific bărbătească!?
Alina Villanova a spus…
Din punctul asta de vedere e trist, da..
Mie imi e dor tare, tare de imaginile astea si cand vad oameni la coasa sau in costume populare sau la ei in batatura, imi dau lacrimile imediat.
Am pus pe facebook un interviu cu Grigore Lese, lai citit?
Te imbratisez!
Ramona a spus…
Alina dragă, te înţeleg foarte bine.
Nu l-am citit, urmează :)
Ramona a spus…
Alina, am o veste buna:) Femeia are in mână o furcă, nu am vazut eu bine poza la început. Am gasit acum tot albumul si am găsit şi poza in care este impreuna cu bărbatul ei la stânsul fânului. E de bine:)

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.