Treceți la conținutul principal

Lansarea proiectului ''Fenomenul Piteşti''

Fundaţia Sfinţii Închisorilor şi www.fenomenulpitesti.ro organizează două evenimente speciale de promovare a proiectului „fenomenul Piteşti” - cel mai documentat proiect focalizat pe una dintre cele mai inumane acţiuni represive din istoria modernităţi - în judeţul Argeş, după ce în lunile care au trecut am ajuns la publicul din Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Oradea, Braşov şi Constanţa. Astfel, miercuri, 29 iunie 2011, de la ora 18.00 filmul „Demascarea” va fi proiectat în sala mare a Primăriei Câmpulung Muscel, iar doritorii vor putea intra în dialog cu scenaristul şi producătorul filmului, istoricul Alin Mureşan. Evenimentul va fi transmis in direct de postul local de televiziune Muscel Tv (Muscel TV emite și online la adresa http://musceltv.ro/ ).
A doua zi, întreg proiectul (carte, film şi site) va fi lansat oficial la Piteşti, tot de la ora 18, în Sala Ferdinand din incinta Complexului Hotelier Victoria (Strada Egalității, Nr 21). La eveniment va participa şi unul dintre protagoniştii filmului „Demascarea”, Gheorghe Stănică - supraviețuitor al groaznicului experiment Pitești -, alături de părintele Cornel Dragoş, Ionuţ Trandafirescu (Fundaţia Sfinţii Închisorilor) şi istoricul Alin Mureşan - coordonatorul și inițiatorul proiectului.

Menționăm că în ambele orașe intrarea este liberă.

Ionuţ Trandafirescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.