Treceți la conținutul principal

Mulțumesc, mamă

sursa-net

Parcă a fost ieri...
Noi, copiii, ne jucam în fața blocului ori printre alte blocuri de beton, alergând pe asfalt și ferindu-ne de mașinile care treceau pe stradă. Șotron, coarda, fotbal, rațele și vânătorii și alte jocuri în care sari sau alergi...și inevitabil cazi și îți julești genunchii de asfalt. Plâns, durere, necaz pe tine...spaimă că vedeai sângele curgând... mai rupeai corăpeii sau pantalonii și mergeai așa cu genunchii însângerați acasă la mama. 
Așa pățeam când eu, când fratele meu...și câteodată amândoi deodată.

Mama te așează pe fotoliu și îți vorbește calm, cu dragoste și grijă în glas, apoi  merge la un dulăpior și ia de acolo o sticluță cu apă oxigenată și un pansament alb, apoi suflă acolo unde doare, ca o sărutare, curăță rana și te înfășoară, o leagă bine și parcă ți-a luat durerea cu  atingerea ei.

Mulțumesc, mamă.
Te iubesc atât de mult.

Ramona

Comentarii

Mariana a spus…
Mulţumesc, Ramona!
Alexut a spus…
Foarte frumos!!!
corina a spus…
Frumos, frumos!!!

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.