Treceți la conținutul principal

Nu cred în ideea de ”jumătăți”

Și dacă aveați vreo urmă de îndoială (că ar exista în lumea aceasta niște jumătăți), vă recomand să citiți:

Credeți că fiecare om are o jumătate a lui?
Pr. Arsenie Papacioc

Una dintre minciunile cu un impact dezastruos asupra noastra este aceea ca in viata trebuie sa-ti cauti jumatatea
Pr. Dan Popovici

Că nu suntem ”întregi”, e altceva. Ideea este că nu ”celălalt” ne întregește, nu celălalt ne face om, cum se spune, ci Dumnezeu. Numai Dumnezeu ne face oameni întregi.

Un monah e om întreg dacă Îl urmează pe Hristos în viața sa, un bărbat căsătorit e om întreg dacă trăiește cu Hristos în inima lui, o femeie devine om întreg dacă trăiește în Iubirea lui Dumnezeu și așa fiecare om, oricum ar fi el.

Faptul că cineva e căsătorit, nu îl face mai ”întreg” decât o persoană care este necăsătorită.
Aș merge mai departe cu gândul și aș spune că un om întreg este un om sfânt. Așa cum spunea cineva odată, că singurul Om normal este Hristos, la omenia aceasta firească, suntem chemați să ajungem, să devenim ceea ce suntem chemați să fim. Oameni întregi.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.