Treceți la conținutul principal

Maica, e bine sa spun despre cineva care mi-a facut o nedreptate: “Il va judeca Dumnezeu”?

Maica Gavrilia Papaiannis

- Maica, e bine sa spun despre cineva care mi-a facut o nedreptate: “Il va judeca Dumnezeu”?
- Oricine spune asa este pacalit de diavol si nu intelege ca in felul acesta blesteama politicos. Sunt unii care spun ca sunt sensibili si au iubire si se poarta cu delicatete si ca sunt toleranti cu nedreptatea suferita din partea celorlalti, dar spun: “ Ii va judeca Dumnezeu”.
In viata acesta toti oamenii avem incercari, astfel incat sa putem trece in viata de dincolo, in Paradis. Gandul meu imi spune ca blestemul politicos este sub demnitatea spirituala si e interzis crestinilor, pentru ca Hristos nu ne-a invatat felul acesta de dragoste (razbunatoare), ci dimpotriva: “Iarta-I, Doamne, ca nu stiu ce fac.”
De asemenea, cea mai buna rugaciune dintre toate, cand ai fost in mod nedrept blestemat, este sa rabzi in tacere si cu blandete.

Cand suntem acuzati pe nedrept sau amenintati in mod nejustificat de oameni frivoli sau de vrajitori care au intentii murdare si distorsioneaza adevarul, daca putem, ar fi bine sa nu cautam sa ne justificam cand nedreptatea ne priveste doar pe noi. Nici sa spunem: “Ii va judeca Dumnezeu”, pentru ca acesta este un blestem. E bine sa-i iertam din toata inima si sa-L imploram pe Dumnezeu sa ne intareasca, sa suportam greutatea falselor acuzatii si sa continuam viata noastra duhovnicesca (in taina, pe cat este posibil). Lasa-i pe cei care au obiceiul sa judece si sa critice mereu, sa continue sa faca aceasta, sa fie nedrepti cu tine, pentru ca ei continua in felul acesta sa pregateasca pentru noi cununi de aur pentru viata adevarata.
Bineinteles, cei care sunt cu Dumenzeu nu vor injura/blestema niciodata, pentru ca ei nu au intentii rele, ci sunt plini de bunatate, si orice rau este aruncat asupra lor, acesti oameni induhovniciti il vor sfinti (transforma in bine) si vor simti o mare, tainica bucurie.

Traducere R.P. dupa John Sanidopoulos

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.