duminică, 8 decembrie 2013

Maica, e bine sa spun despre cineva care mi-a facut o nedreptate: “Il va judeca Dumnezeu”?

Maica Gavrilia Papaiannis

- Maica, e bine sa spun despre cineva care mi-a facut o nedreptate: “Il va judeca Dumnezeu”?
- Oricine spune asa este pacalit de diavol si nu intelege ca in felul acesta blesteama politicos. Sunt unii care spun ca sunt sensibili si au iubire si se poarta cu delicatete si ca sunt toleranti cu nedreptatea suferita din partea celorlalti, dar spun: “ Ii va judeca Dumnezeu”.
In viata acesta toti oamenii avem incercari, astfel incat sa putem trece in viata de dincolo, in Paradis. Gandul meu imi spune ca blestemul politicos este sub demnitatea spirituala si e interzis crestinilor, pentru ca Hristos nu ne-a invatat felul acesta de dragoste (razbunatoare), ci dimpotriva: “Iarta-I, Doamne, ca nu stiu ce fac.”
De asemenea, cea mai buna rugaciune dintre toate, cand ai fost in mod nedrept blestemat, este sa rabzi in tacere si cu blandete.

Cand suntem acuzati pe nedrept sau amenintati in mod nejustificat de oameni frivoli sau de vrajitori care au intentii murdare si distorsioneaza adevarul, daca putem, ar fi bine sa nu cautam sa ne justificam cand nedreptatea ne priveste doar pe noi. Nici sa spunem: “Ii va judeca Dumnezeu”, pentru ca acesta este un blestem. E bine sa-i iertam din toata inima si sa-L imploram pe Dumnezeu sa ne intareasca, sa suportam greutatea falselor acuzatii si sa continuam viata noastra duhovnicesca (in taina, pe cat este posibil). Lasa-i pe cei care au obiceiul sa judece si sa critice mereu, sa continue sa faca aceasta, sa fie nedrepti cu tine, pentru ca ei continua in felul acesta sa pregateasca pentru noi cununi de aur pentru viata adevarata.
Bineinteles, cei care sunt cu Dumenzeu nu vor injura/blestema niciodata, pentru ca ei nu au intentii rele, ci sunt plini de bunatate, si orice rau este aruncat asupra lor, acesti oameni induhovniciti il vor sfinti (transforma in bine) si vor simti o mare, tainica bucurie.

Traducere R.P. dupa John Sanidopoulos

Niciun comentariu: