duminică, 15 februarie 2009

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a revenit. Nu s-au împăcat. A cunoscut in schimb alt băiat, care o respecta si cu care s-a şi căsătorit.
Au acum o căsnicie fericită, sănătoasă, merg împreună la biserică, mai au si greutăţi, tristeţi dar si bucurii...
După câţiva ani de la căsătorie, l-a întâlnit o dată, pe stradă, pe băiatul acela cu care vorbise ea in adolescentă. Era cu soţia lui. Nu a observat-o, in schimb ea s-a uitat cu atenţie la ei si a văzut că el era beat si soţia lui avea pe faţă câteva vânătăi!...

Să ne încredem mereu in purtarea de grija a lui Dumnezeu! Să nu cerem ce dorim noi, ci să se facă voia Domnului. Pentru asta avem nevoie de curaj. Dumnezeu ne vrea curajoşi.

Acatistul Maicii Domnului şi Paraclisul Maicii Domnului sunt printre cele mai puternice rugăciuni pentru vreme de întristare.


Ramona Pop

29 de comentarii:

Anonim spunea...

Imi este foarte cunoscuta intamplarea, am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare: eram foarte indragostita de cineva, el era de pe alte meleaguri, nu era credincios, imi lasase impresia insa ca este in cautarea a ceva mai profund. Vazand el ca nu ne potrivim in "ideologii", a devenit distant. Am simtit asta si am inceput sa spun Paraclisul Maicii Domnului timp de 40 de zile. Povestea se intampla in Postul Mare. In a 5-a vineri din post, cand se citeste viata Cuv Maria Egipteanca, am simtit o mare bucurie facand acest canon (pana atunci il facusem plangand dupa "iubirea" pierduta). De-atunci, s-a racorit inima mea, il vedeam pe acest barbat ca pe un frate, ii doream mantuirea, dar nu-l doream in viata mea. Asa lin, m-a vindecat Maica Domnului de o mare dezamagire.
Putin stiam eu atunci de ceea ce se petrecea cu adevarat in sufletul meu si al lui.

Dinny spunea...

Ramona, in primul rand te salut caci e prima oara cand scriu aici :)
Vreau doar sa marturisesc experienta mea legata de citirea timp de 40 de seri a "Sf. Acoperamant al Maicii Domnului", fapt ce se recomanda a se face la vreme de nevoie si fiind concentrat pe o singura problema, pe rezolvarea ei prin ajutorul Maicii Domnului.
De doua ori in viata am experimentat acest miracol si functioneaza! Ajutorul Ei este "fulger" si de neinteles, de necuprins.
Am tinut sa las acest mesaj pentru ca, printr-o coincidenta sau nu, chiar azi I-am cerut Maicii Domnului ajutorul intr-o anume privinta si m-a surprins ca tocmai azi am dat peste articolul tau cu aceasta tema :)
Numai bine!

Ramona spunea...

A, ma bucur mult pentru tine si pentru marturia ta.
Rugaciunea vindeca multe rani si ne aduce in suflet bucurie si liniste, alinare in durere si nadejde.
Maica Domnului sa te ocroteasca mereu.

Ramona spunea...

Dinny, bine ai venit.
Prin rugaciune putem dobandi de la Dumnezeu orice lucru bun, prin ea putem deschide bunavointa Tatalui ceresc spre a primi toate cele de care avem nevoie. Cand rugaciunea nostra se inalta la cer, harul lui Dumnezeu se coboara pe pamant.
Pe toate le primim de la Dumnezeu atunci cand avem nevoie, daca implinim porunca Domnului:
„Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua!”

Anonim spunea...

Si mie mi-a ajutat f. mult Maicuta Domnului: de doi ani ma rog si cand aproape nu mai aveam nicio speranta, acum cateva zile minunea s-a infaptuit. Eram implicata intr-un proces fara voia mea si neavand vreo vina (din cauza caruia m-am imbolnavit f. rau) . Acesta dura din sept.2007 si la toate infatisarile se dadea cistig de cauza partii adverse, cand cu ajutorul rugaciunilor catre Domnul nostru Isus Cristos si catre Maica Domnului s-a facut dreptate,dandu-ne castig de cauza, de fapt scotandu-ne din aceasta poveste groaznica in care cazuse-m fara voia noastra (a familiei).Rugati-va si nu va pierdeti speranta.

dia spunea...

Si pe mine ma ajutat foarte mult Maica Domnului,de fiecare data cand am rugat-o sa ma ajute ma ajutat necontenit,am avut mare nevoie de ajutor in decursul ultimilor ani,multe probleme la care nu le vedeam sfarsitul.Chiar astazi am simtit ca este langa mine mia auzit rugaciunea si ma ajutat.Rugativa cu credinta la Maica Domnului ca nu veti ramane fara raspuns.
Claudia

dia spunea...

Si eu am simtit ajutorul dat de Maica Domnului,de fiecare data cand am avut greutati la care nu le vedeam sfarsitul, Maica Domnului ma ajutat sa trec cu bine peste ele.Chiar astazi ma ajutat intr-o problema pe care nu mai stiam cum sa o rezolv,multumesc din suflet Maicii Domnului pentru banatatea Ei.Rugativa cu credinta Maica Domnului ne ajuta.
Dia

Ramona spunea...

Doamne,ajuta!
Multumesc, Dia, pentru mesajul tau.

Anonim spunea...

Maica Domnului cuprinde intregul rai in existenta ei, in fiinta ei. Asa ca daca ne apropiem de Maica Domnului, ne apropiem de Domnul Hristos, ne apropiem de Duhul Sfânt, de Dumnezeu-Tatal.
Maica Domnului nu s’a afisat cu nimic in lumea aceasta. Asa a fost smerenia ei, caci smerenia te acopera, smerenia iti acopera faptele. Când incepi sa spui cine esti tu, ce ai facut, cât ai dat, câta milostenie faci, cât post tii si asa mai departe, sa stii ca nu esti pe calea Maicii Domnului. Sa invatam ceva de la Maica Domnului. Nu-i destul sa stam in fata Maicii Domnului cu rugaciunea, ca sa ne ajute. E bine, dar nu-i destul. Sa fim si noi, cât putem, ca Maica Domnului. Maica Domnului a fost curata; sa fim si noi mai curati. Maica Domnului a fost fecioara; sa fim si noi infrânati, daca nu mai putem sa fim in feciorie. Maica Domnului a fost tacuta. Nu cunoastem multe cuvinte ale Maicii Domnului. Ea a suspinat in tacere la Crucea Domnului. Nu ni se spune ce cuvinte a zis Maica Domnului când Mântuitorul a fost pe Cruce. Si-a revarsat sufletul in iubirea care nu mai poate spune nimic.
S’o avem si noi pe Maica Domnului indrumatoare pentru viata noastra, pentru sufletele noastre, pentru felul nostru de a ne trai viata, pentru cuviinta care este necesara in lumea aceasta. Sa nu ne permitem sa facem niste lucruri pe care sigur nu le-ar binecuvânta Maica Domnului.Cititi Paraclisul Maicii Domnului si veti vedea ajutorul Ei.Doamne Ajuta!

Unknown spunea...

si eu am fost ajutat de Maica Domnului dupa ce am citit Paraclisul MaiciiDomnului

Ramona spunea...

Multumesc, Madalin, pentru mesaj.
Slava Tie, Doamne, slava Tie!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Cand te privesc ochii mei se pleaca pentru ca tu esti deasupra tuturor.Tu esti marea si cerul ,iubirea si adevarul.

Anonim spunea...

buna seara eu am 17 ani si d cate ori mam rugat Dumnezeu ma ajutat tot timpul.....eu am crezut,cred si voi crede pana la nesfarsit in Domnul nostru

Anonim spunea...

am mare nevoie de ajutor pt fiica mea ma rog,care are nevoie de ajutor la servici

Ramona spunea...

Aveți nădejde în ajutorul lui Dumnezeu. Curaj și răbdare. Întotdeauna exista soluții.
Dumnezeu sa va mângâie cu harul Sau.

Raluca spunea...

Paraclisul Maicii Domnului este minunat. Si eu am primit ajutor ori de cate ori am citit acest paraclis. Rugati-va Maicii Domnului si sfintilor si veti fi ajutati. Multumesc si Sfantilor NECTARIE, FANURIE, MINA, STEFAN CARE M-AU AJUTAT CAND AM FOST APROPAE DE DEZNADEJDE SI M-AM RUGAT LOR! Doamne ajuta!
Sa nu uitam sa ne rugam zilnic si ptr vrajmasii nostri" Domane intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei. Amin" de 40 de ori pe zi

elena spunea...

Ramona iti multumesc , sa stii ca am listat PARACLISUL MAICII DOMNULUI si mi am propus sa il spun in fiecare zi ,si sa ma rog MAICII DOMNULUI
Am nevoie de ajutor , si am citit rindurile tale si nadajduiesc ca MAICA DOMNULUI sa mi ajute pe fica mea

elena spunea...

am citit paraclisul MAICII DOMNULUI in fiecare zi si deja am primit ajutor

Ramona spunea...

Ma bucur din toata inima pentru tine, Elena. Slava Domnului pentru toate.
Maica Domnului sa te ocrotească mereu.

elena spunea...

RAMONA, sa stii ca se intimpla minuni,citind PARACLISUL MAICII DOMNULUI fiica mea a primit mare ajutor la servici,avea numai necazuri,iar acum este bine,

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

buna... am si eu o intrebare.. am facut un pomelinic la biserica de 40 de zile .. intr-o problema cu un baiat cu care am o fetita si el nu mai vrea sa auda de noi din cauza parintilor lui care lau intors importiva noastra... parintele mi-a dat de citit acatistul Sf Ioachim si Ana timp de 40 de zile si pe langa asta eu am citit si Sf Acoperamant al Maicii Domnului... nu stiu sunt foarte trista si nu imi gasesc linistea ...au trecut aproape 30 de zile de la pomelnic...nu stiu ce sa fac sa il intorc si sa fie langa mine si langa fetita.. da-ti-mi un sfat ceva va rog... Doamne Ajuta... ANA

Ramona spunea...

Ana
Ce pot eu acum sa iti spun este sa te tii aproape de biserica si sa asculti indrumarea parintelui duhovnic. Cel mai bun lucru pe care il poti face acum e sa mergi sa te spovedesti, sa te impartasesti, sa implinesti canonul, sa Il ai in viata ta pe Hristos, Cel care da toata bucuria, pacea si linistea sufleteasca.
Tu acum ai nevoie sa fii om intreg. Domnul te va ajuta sa devii ceea ce doreste sa devii, om intreg sufleteste. El, Dumnezeu, iti va da bucuria si fericirea, nu un om dupa care tanjesti acum...
Fericirea nu-i la omul acela, sau la oricare om, ci numai la Dumnezeu.

Ai nadejde, Domnul iti poarta de grija, te poarta in bratele Sale iubitoare, stie ca ti-e greu, dar tu acum nu da din picioruse...
Curaj, Ana.

Maica Domnului sa te ocroteasca mereu.

petra spunea...

" Acoperamant fii Fecioara si folositoare, sprijin si lauda, mie, celui golit acum de tot ajutorul; puterea celor fara de ajutor si nadejdea celor fara de nadejde"
( Cinstitul Paraclis al Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, de Kir Teodor Imparatul)

Sa avem mare incredere in Maica Domnului, pentru ca rugaciunile ei puternice sunt! Doamne ajuta!

Ramona spunea...

Multumim, Petra.
Doamne, ajuat!

Ramona spunea...

kammessytta

Am citit mesajul tau de două ori şi tot nu am înţeles cui te adresezi...
Îmi cer iertare, poate revii cu alt comentariu daca doreşti, unul mai simplu, să înţeleg şi eu :)
E bine să spui şi o rugăciune înainte de a-l scrie, îţi va fi de folos pentru liniştea sufletească...
Dumnezeu sa te binecuvinteze.
Bucurie de la Domnul.

ioana.tarta spunea...

Am citit si eu cele postate de voi aici..... si sa fiti siguri pe voi si sa nu va pierdeti nici o data nadejdea in Maica Domnului, caci ea ne ajuta mereu cand avem nevoie, cand ii cerem din tot sufletul.
Bunul Dumnezeu, Iisus Hristos si Maica Domnului sa va ajute pe toti!

ioana.tarta spunea...

Am citit si eu cele postate de voi aici.... si asa este, daca ne rugam cu credinta si nadejde la Maica Domnului, ea ne va ajuta mereu. Trebuie sa credem in puterea ei si in rugaciunea pe care o facem.
Bunul Dumnezeu, Iisus Hristos si Maica Domnului sa va ajute pe toti!