Treceți la conținutul principal

Iarta-ma

O alta istorioara (o intamplare traita de o prietena)

Prietena mea s-a nascut cu o malformatie la buze (buza superioara despicata, “buza de iepure”, cum se mai spune). Medicii, desigur, au operat-o, insa se stie ca ramane un semn rosiatic in urma acesteia. Parintii au crescut-o, au educat-o si au inconjurat-o cu multa dragoste.

Pe cand era la scoala, un coleg o necajea mereu si-i spunea : “iepuriţă, iepruiţă”. In fiecare zi striga asa in urma ei.
Fetiţa a crescut, acum e casatorita si are trei copii care o iubesc nespus.
Intr-una din zile, mi-a povestit ca a avut de mers la spital, sa viziteze un bolnav. Acolo, in hol l-a intalnit pe fostul ei coleg. Plangea... Cand a dat cu ochii de ea, a venit ţintă si i-a spus: "iarta-ma, iarta-ma, stiu ca te-am suparat in copilarie, stigam dupa tine “iepuriţă”, si nu m-am gandit la suferinta pe care ti-o provocam. Acum iata, sotia mea a nascut o fetiţă. Copilul meu are acelasi defect, s-a nascut cu buza de iepure”.
Prietena mea s-a uitat cu mila la el. Il iertase demult.


Ramona P.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ajutorul venit prin rugaciunea catre Maica Domnului

“Facă-se voia Ta”, mărturisim atunci când spunem rugăciunea “Tatăl nostru”, însă de multe ori ne gândim la voia noastră si, pentru ca realitatea nu se potriveşte-de cele mai multe ori- cu visele noastre, suferim cumplit si apar chiar gânduri de deznădejde...
Citind câteva marturii ale unor tineri care suferă pentru ca nu li s-au împlinit diferite vise de iubire, mi-am amintit de ceea ce spunea odată o prietenă. Mărturia ei, sper să fie de ajutor şi altora.
În adolescenţă vorbea cu un băiat, primul ei prieten. După un timp, acesta s-a despărţit de ea. Suferea sărăcuţa, căci îl iubise şi se gândise tot timpul că "el e alesul".
A început să se roage şi citea în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului. Este acolo o rugăciune care spune aşa: "necazul meu îl ştii, dezleagă-l precum voieşti". Chiar daca ea mai plângea şi se gândea că poate se vor împăca, se ruga în continuare Maicii Domnului si isi punea nădejdea in ajutorul ei. Aşa s-a uşurat suferinţa ei si treptat şi-a r…

În mine e iadul, în mine e raiul...

În mine e iadul, în mine e raiul; lumina și întunericul, binele și răul, bucuria și durerea, isihia și haosul. Eu dau valoare la tot ceea ce este în jurul meu. De mine depinde dacă scormonesc în mizerie sau caut însetat opaițul de lumină din orice, din tine, din mine, din ei...

Nu învinovăți pe Dumnezeu, pe oameni, viața, pentru alegerile făcute cândva și pentru ce iese din tine, urât sau frumos.

Curaj! Bucură-te de viață!
"Prea tarziu" este doar ultima bătaie a inimii!...

Pr. Hrisostom Filipescu

Baia Mare, 9 decembrie, conferința: „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”

Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie” vă invită să participați la conferința „Pruncul în pântecele mamei – cea mai mare minune din Univers”.
Invitat special: Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia Tinerilor”.

Conferința va avea loc în data de 9 decembrie, de la orele 17:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.